Στην Ελλάδα των μνημονίων, όπου κάθε είδους υπέρβαση «τιμωρείται» και μάλιστα παραδειγματικά, ένα επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές sedan έρχεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.
Με την απαραίτητη για την κίνησή του ισχύ να προέρχεται από μια plug-in υβριδική μονάδα, η BMW 530e iPerfomance δεν διεκδικεί απλώς τον τίτλο της υπεραποδοτικής, κερδίζοντας με τον τρόπο που ξεδιπλώνει τη δυναμική της στην άσφαλτο ακόμα και εκείνους που μέχρι σήμερα στέκονταν με καχυποψία απέναντί της.
Θεωρήστε δεδομένο, λοιπόν, πως οι ουκ ολίγες ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από την υβριδική φύση τής νέας «πεντάρας» ελάχιστα έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να εντυπωσιάζει.

Ισχύς εν τη ενώσει

Η συνδυαστική λειτουργία του δίλιτρου κινητήρα βενζίνης και του ηλεκτρικού μοτέρ χαρίζει απλόχερα στη βαυαρική μπερλίνα 252 ίππους και επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα) που διαψεύδουν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Με τη σειρά τους, οι αριστοτεχνικές ρυθμίσεις του πλαισίου «κρύβουν» το πραγματικό μέγεθος του αυτοκινήτου αλλά και το βάρος, το οποίο εξαιτίας των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας προσεγγίζει τα 1.800 κιλά.
Τοποθετημένες κάτω από την πίσω σειρά καθισμάτων, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου μέγιστης χωρητικότητας 9,2 kWh προσφέρουν τη δυνατότητα στην BMW 530e iPerfomance να κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε αυτή την περίπτωση, η αυτονομία δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα, ωστόσο, επιλέγοντας μια από τις ειδικά προσαρμοσμένες λειτουργίες οδήγησης (Auto eDrive, Max eDrive και Battery Control) σου δίνεται η ευκαιρία να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η άνεση, η οποία, απουσία θορύβου, περνά σε ένα άλλο επίπεδο.
Κατά τα λοιπά, το γνώριμο από τις συμβατικές εκδόσεις της Σειράς 5 αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων παρεμβάλλεται με την ίδια αποτελεσματικότητα ανάμεσα στη μονάδα ισχύος και τον πίσω κινητήριο άξονα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δηλώνουν με κάθε ευκαιρία την ανωτερότητα της κατασκευής και ο εξοπλισμός τη φυσική της ροπή προς την καινοτομία.
Τα αριθμητικά δεδομένα που συνοδεύουν την BMW 530e iPerfomance συνιστούν ένα ακόμα ακράδαντο επιχείρημα. Πέρα από τις εντυπωσιακά χαμηλές τιμές κατανάλωσης καυσίμου, η plug-in υβριδική έκδοση της «πεντάρας» είναι αισθητά πιο προσιτή από την αντίστοιχης ισχύος 530i.

Info

1.998 κ.εκ.

252 ίπποι
420 Nm
Αυτόματο οκτώ σχέσεων
1,9 λίτρα/100 χλμ.
6,2 δευτερόλεπτα
235 χλμ./ώρα24 μήνες
44 γραμμ./χλμ.
€ 67.080

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ