Σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών εξελίξεων, η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία της με τίτλο «Start Your Impossible» και αντικείμενο τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες και θα επιτρέπει σε όλους να ζουν την πρόκληση του δικού τους «αδύνατου».
Για τη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία το δικαίωμα στη μετακίνηση υπερβαίνει την έννοια της αυτοκίνησης. Η πρωτοβουλία «Start Your Impossible» περιλαμβάνει προγράμματα με επίκεντρο τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της Toyota, ενώ με την αρωγή του Toyota Mobility Foundation θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προκλήσεων σχετικών με τη μετακίνηση. «Θέλουμε να μοιραστούμε τη φιλοσοφία μας αυτή με όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, έτσι ώστε όλοι να ανταποκριθούμε μαζί σε αυτή την πρόκληση» δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, υπογραμμίζοντας ότι «…σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, η Toyota έκανε εφικτό το ακατόρθωτο.
Αναπτύσσουμε λύσεις μετακίνησης που επιτρέπουν σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή και συμβάλλουν στη δημιουργία μίας ακόμη καλύτερης κοινωνίας για τον επόμενο –τουλάχιστον –αιώνα. Για να συμβεί αυτό, οραματιζόμαστε και δημιουργούμε νέους τρόπους μετακίνησης, οι οποίοι υπερβαίνουν τα όρια του σήμερα. Μοιραζόμαστε το όραμα αυτό και το πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης με τους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όριά τους καθημερινά. Ελπίζω ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για όσους συνδέονται με την Toyota να θέσουν τη δική τους ξεχωριστή πρόκληση, αμφισβητώντας τα όριά τους».
Η Toyota, ως ο πρώτος Εταίρος Μετακίνησης (Mobility Partner) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού, θα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης καθώς και την υψηλή τεχνογνωσία της στον τομέα των logistics. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας «Start Your Impossible» και της συνεργασίας της εταιρείας με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρώτο Toyota Mobility Summit. Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανή συζήτηση με τον Akio Toyoda, καθώς και μία σειρά από συζητήσεις με προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους και αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τις οποίες συντόνισε ο Didier Leroy, αντιπρόεδρος της εταιρείας. Η θεματολογία του Toyota Mobility Summit κάλυψε το ζήτημα της μετακίνησης από διαφορετικές πλευρές –κοινωνική, φυσική, σωματική και αθλητική –ενώ συζητήθηκε το μέλλον των μετακινήσεων μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τη συνεχή έρευνα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ