Διαπραγματεύσεις για την παραγωγή MINI στην Κίνα
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι αποτελεί τον πιθανότερο μελλοντικό συνεργάτη του ομίλου BMW προκειμένου μοντέλα της MINI να κατασκευάζονται πλέον στην ασιατική χώρα. Αν οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν θα είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε MINI θα κατασκευάζεται μακριά από την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα της παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία ενώ από το 2019 το πρώτο ηλεκτρικό MINI θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη. Αντίθετα, μοντέλα της BMW παράγονται ήδη στην Κίνα σε συνεργασία με την τοπική Brilliance China Automotive Holdings.


Νέο ρεκόρ παραγωγής από τη Skoda Auto
Με την έναρξη παραγωγής του Karoq, το οποίο διαδέχεται το Yeti στην γκάμα της, η Skoda έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μετά το 1905, όταν και ιδρύθηκε. Χαρακτηριστικό της αλματώδους ανάπτυξης που γνωρίζει η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την ένταξή της στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου VW είναι ότι ενώ στα πρώτα 86 χρόνια της παρουσίας της, ως το 1991, είχαν παραχθεί μόλις πέντε εκατομμύρια οχήματα, από τότε μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν και διατέθηκαν τα υπόλοιπα 15 εκατομμύρια οχήματα. Τα μοντέλα της Skoda κατασκευάζονται σήμερα σε 15 εργοστάσια τα οποία βρίσκονται σε οκτώ χώρες, ενώ η στρατηγική που έχει εκπονηθεί για την ανάπτυξη μιας σειράς αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως το 2025 θα αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας.


Προνομιακές τιμές για τα Audi A1 και Q3
Νέα εμπορική πολιτική για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και για παραγγελίες έως τις 31 Οκτωβρίου εφαρμόζει η Kosmocar – Audi για τα A1 και A1 Sportback 1.0 TFSI με τιμή εκκίνησης από 15.990 ευρώ, ενώ το Q3 1.4 TFSI των 125 ίππων διατίθεται έναντι 26.990 ευρώ με δωρεάν εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ