Η Hyundai έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για το νέο της i30, το οποίο θέτει νέα υψηλότερα στάνταρ όχι μόνο σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο αλλά σε σχέση και με τον πολυπληθή ανταγωνισμό. Το νέο μοντέλο, όπως αναφέρει και η δυναμική στην ευρωπαϊκή αγορά φίρμα, εκφράζει το DNA του Modern Premium χαρακτήρα της μάρκας Hyundai.
Διαθέτει νέο τεχνολογικό υπόβαθρο, τόσο στην άνεση όσο και στην ασφάλεια, και αυτό κερδίζει και τις εντυπώσεις –μαζί με τα βραβεία. Το νέο μοντέλο είναι πλέον πιο άνετο. Είναι μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο, τόσο σε σχέση με τον προκάτοχό του όσο και σε σχέση με τον μέσο όρο της κατηγορίας.
Το μεγαλύτερο μεταξόνιο χάρισε περισσότερο χώρο στους επιβάτες (ιδιαίτερα σε ώμους και πόδια) αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι επίσης από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας. Για παράδειγμα, ο χώρος αποσκευών 395 λίτρων είναι 7% μεγαλύτερος από του Astra (370), 10% μεγαλύτερος από του Auris (360) και 25% μεγαλύτερος από του Focus (316).
Στο νέο μοντέλο βελτιωμένος είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής 0.30, χάρη σε σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως οι αεροκουρτίνες (που φιλοξενούν τα φώτα ημέρας LED και τα φώτα ομίχλης), η στάνταρ αεροτομή και τα αεροδυναμικά καλύμματα του πατώματος.
Ο μικρότερος αεροδυναμικός συντελεστής συνέβαλε στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ενώ βελτίωσε και τα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Και επειδή ο οδήγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οδηγική συμπεριφορά, το νέο i30 χάρη στη στάνταρ χρήση πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων multi-link (αντί του ημιάκαμπτου άξονα που χρησιμοποιεί η πλειονότητα των υπόλοιπων ανταγωνιστικών μοντέλων και στις δύο αυτές κατηγορίες) προσφέρει ασφαλή ταξίδια, σε κάθε απαιτητική διαδρομή.
Εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών χωρίς περιορισμό
Συγκρίνοντας με τις στάνταρ εργοστασιακές εγγυήσεις της αγοράς, τα απεριόριστα χιλιόμετρα παρέχονται για διάστημα ενός ή δύο ετών. Μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα συνδυάζονται με περιορισμό χιλιομέτρων, και όχι πάντα πολλών. Η Hyundai, παρέχοντας απεριόριστα χιλιόμετρα επί πέντε έτη, συνδυάζει τα ισχυρά σημεία και των δύο (διάρκεια – χιλιόμετρα), δείχνοντας έτσι τη μεγάλη αυτοπεποίθηση του κατασκευαστή για την ποιότητα του αυτοκινήτου που προσφέρει. Το ίδιο ισχύει με την πενταετή εγγύηση βαφής, με την παροχή πέντε ετών δωρεάν οδικής βοήθειας και πέντε ετών δωρεάν οπτικών ελέγχων καλής λειτουργίας του αυτοκινήτου, στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα Hyundai. Η τακτική συντήρηση είναι ανά διετία (όλοι οι κινητήρες diesel και ο ατμοσφαιρικός βενζίνης).

Κινητήρες βενζίνης και ντίζελ
Το νέο i30 προσφέρεται στην ελληνική αγορά με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ. Το μικρότερο μοτέρ βενζίνης είναι 1.0 λίτρου, τούρμπο με 120 ίππους και το εξίσου αποδοτικό μοτέρ 1.4 λίτρων με 100 ίππους και εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, η γκάμα διαθέτει τον ολοκαίνουργιο 1.4 λίτρων με 140 ίππους και εξάρι κιβώτιο ή επτά σχέσεων αυτόματο. Σε ντίζελ η γκάμα περιλαμβάνει μοτέρ από 95 έως και 136 ίππους.
Κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη
Με λειτουργία Sport Mode που επηρεάζει τη συμπεριφορά σε τιμόνι (ηλεκτρική υποβοήθηση), κινητήρα, κιβώτιο και πεντάλ γκαζιού, το 7-DCT προσφέρει την οικονομία ενός μηχανικού κιβωτίου με την άνεση και ομαλότητα ενός αυτόματου κιβωτίου, αλλά και την οδηγική απόλαυση και πειθαρχία σε συνθήκες σπορ οδήγησης.

Πακέτο S-10: ο ισχυρότερος εξοπλισμός ενεργητικής ασφαλείας στην κατηγορία
Με 10 προηγμένα συστήματα ασφαλείας προσφέρεται το πακέτο S-10 της Hyundai. Η ελληνική αντιπροσωπεία, και με γνώμονα ότι οι προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας δεν πρέπει να είναι προνόμιο των premium εκδόσεων και μοντέλων, παρέχει δωρεάν το Πακέτο S-10 σε όλες τις εκδόσεις έως τις 31 Αυγούστου. Το νέο μοντέλο κοστίζει την ελληνική αγορά από 14.990 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ