Το Karoq είναι το καινούργιο κόμπακτ SUV, ως ο αντικαταστάτης του Yeti, που «άνοιξε την πόρτα» στην τσέχικη εταιρεία στη συγκεκριμένη κατηγορία πριν από περίπου 10 χρόνια. Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί στην ίδια κατηγορία με αυτήν του Yeti. Μόνο που αυτήν τη φορά πλασάρεται με ένα αυτοκίνητο πολύ πιο σύγχρονο και πρακτικό με όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που συνοδεύουν τη νέα γενιά των μοντέλων του ομίλου VW. Το Karoq (έχει σχεδιαστικές δόσεις από κρύσταλλο Βοημίας) είναι πρωτίστως ένα αυτοκίνητο που στοχεύει σε οικογενειάρχες.
Για αυτόν τον λόγο και έχει ενισχυθεί στον τομέα της πρακτικότητας με πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου, για γονείς και παιδιά που θα εκμεταλλευτούν κάθε χιλιοστό του σαλονιού. Οπως το σύστημα VarioFlex των πίσω καθισμάτων ή το εικονικό πεντάλ για το αυτόματο άνοιγμα του χώρου αποσκευών. Πρακτικότητα που οφείλεται στην έξυπνη σχεδίαση του μοντέλου με μήκος 4,3 μέτρα και μεγάλο μεταξόνιο 2,63 μέτρων. Αλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την άνεση του χώρου είναι ότι οι πίσω επιβάτες έχουν 69 χιλιοστά για τα γόνατά τους ενώ τα μπαγκάζια μπορούν να βολευτούν στον χώρο αποσκευών των 521 λίτρων, ή 1.630 λίτρων με την αναδίπλωση των καθισμάτων.
Ο οδηγός έχει μια «ποικιλία» σε συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που πλέον έχουν ανεβεί σε επίπεδο. Επιγραμματικά, το σύστημα infotainment προσφέρει από τη δυνατότητα του WiFi hotspot –οι επιβάτες μπορεί να σερφάρουν στο Διαδίκτυο και να έχουν πρόσβαση στα e-mail τους –έως τη νέα online υπηρεσία KODA Connect για την πλοήγηση ή την υπηρεσία CareConnect για την υποστήριξη σε περίπτωση βλαβών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ο οδηγός μπορεί ακόμη να εντοπίσει –στην περίπτωση που ξεχάσει –τη θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

Στην ασφάλεια, το νέο μοντέλο θωρακίζεται από το Park Assist (σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης), το Lane Assist (σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας), το Traffic Jam Assist (σύστημα υποβοήθησης σε μποτιλιάρισμα), από τα συστήματα Blind Spot Assist (σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου) κ.ά. Θα προσφέρεται με πέντε διαφορετικά σύνολα, δύο βενζίνης και τρία πετρελαίου, εκ των οποίων τα δύο βενζίνης και τα δύο ντίζελ είναι καινούργια στην γκάμα. Το μικρότερο μοτέρ είναι 1.0 λίτρου, 1.5, 1.6 και 2.0 λίτρων, με την ισχύ να κυμαίνεται από 115 έως και 190 ίππους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ