Η γκάμα της Nissan στην κατηγορία των SUV δεν είναι μόνο πλούσια σε εκδόσεις και μοντέλα, αλλά και σε ευρηματικές παραλλαγές. Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Nissan X-Trail, το μεσαίο SUV της φίρμας, που πλαισιώνεται από τα μικρότερα Qashqai και Juke, για ευχάριστες οικογενειακές περιπέτειες, μόνο που οι υπεύθυνοι εξέλιξής τους θεωρούν ότι αυτές πρέπει και να καταγράφονται!

Η νέα ειδική έκδοση X-Scape αποκτά έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, χάρη στον εξειδικευμένο εξοπλισμό που διαθέτει. Συγκεκριμένα, το Nissan X-Trail X-Scape έρχεται με ιδιαίτερα πανάλαφρο drone στον στάνταρ εξοπλισμό του, που διαθέτει προηγμένη οπτική τεχνολογία εντοπισμού και «follow me» GPS, έτσι ώστε οι χειριστές του να μπορούν, εν κινήσει, να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο από τις περιπετειώδεις δραστηριότητές τους. Το συγκεκριμένα drone είναι ένα Parrot Bebop 2, που ζυγίζει μόλις 500 γραμμάρια και συνοδεύεται από πλήρη εξοπλισμό, ώστε να γίνει ιδιαίτερα εύκολος ο χειρισμός του.

Τα τελευταία επιτρέπουν τη «Θέαση σε πρώτο πρόσωπο» –First Person View (FPV) -, μέσω της ζωντανής μετάδοσης εικόνας από την κάμερα 14 megapixel. Η εμπειρία που προσφέρει ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι μοναδική, καθώς ο χρήσης απολαμβάνει μια πραγματικά πανοραμική θέαση του τοπίου που έχει επιλέξει. Οπως αναφέρει και η Nissan, το συγκεκριμένο drone και χάρη στον ψηφιακό σταθεροποιητή της κάμερας που διαθέτει, επιτρέπει την κινηματογράφηση σε εικόνα υψηλής ποιότητας και με χρόνο πτήσης μέχρι 25 λεπτά. Ο χειριστής, όταν τελειώσει τα πλάνα του, μπορεί στο ειδικό σακίδιο που προσφέρει η Nissan να το αποθηκεύσει.

Η ειδική έκδοση του X-Trail X-Scape είναι διαθέσιμη με τον κινητήρα πετρελαίου των 1,6 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και θα είναι διαθέσιμη μόνο στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Techna. Η προγραμματισμένη παραγωγή της έκδοσης X-Scape του X-Trail θα ανέλθει στις 1.200 μονάδες, οπότε όσοι πιστοί ας προσέλθουν. Πάντως, η Nissan φαίνεται ότι δεν μένει μόνο στην κινηματογράφηση, μιας και οι εκδόσεις των τροποποιημένων μοντέλων της μπορούν μάλλον να σαρώσουν κάθε έδαφος.

Οπως το νέο και μοναδικό Rogue Trail Warrior Project που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και έχει άγριες διαθέσεις. Με στρατιωτική περιβολή, το συγκεκριμένο μοντέλο –που συνδυάζει τα χακί χρώματα στρατιωτικής παραλλαγής και τα φωτιστικά σώματα κίτρινου χρώματος –φέρει, αντί για ρόδες, ερπύστριες! Για να μπορέσει να δεχθεί τις συγκεκριμένες ερπύστριες χρειάστηκε οι μηχανικοί να κάνουν και ειδικές τροποποιήσεις στις αναρτήσεις αλλά και στους θόλους. Το… ερπυστριοφόρο Rogue Trail Warrior Concept κινείται από έναν 2,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης 170 ίππων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ