Ακολουθώντας το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», η Nissan αποφάσισε να κρατήσει από το προγενέστερο Micra μόνο το όνομα και να δημιουργήσει το πιο σύγχρονο μοντέλο στην ιστορία της, το οποίο φαίνεται να έχει «επαναστατήσει» σε σχέση με το παρελθόν.

Το νέο μικρό, που τοποθετείται όπως αναφέρει και η Nissan στην καρδιά της άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας Β, βρίθει σε τεχνολογικά καλούδια –που συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων –και ευελπιστεί, έχοντας ως παρακαταθήκη τη μακρόχρονη εμπορική του επιτυχία, να υπερκαλύψει τις προσδοκίες του υποψήφιου αγοραστικού κοινού. Με αέρα ευρωπαϊκό και με αισθητική που παραπέμπει σε premium αυτοκίνητο, το νέο Μicra μοιάζει να έχει κερδίσει –προτού ακόμη κυκλοφορήσει –το στοίχημα των εντυπώσεων.

Οχι μόνο ως προς την εμφάνιση αλλά και στον εξοπλισμό που θα βάλει σε «περιπέτειες» τον ανταγωνισμό. Ευχάριστες ανακατατάξεις είχαμε και σε εργονομικό επίπεδο. Το νέο Micra εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή των απλόχερων διαστάσεων. Το νέο μοντέλο πλέον θα έχει καθαρόαιμη σφραγίδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και θα παράγεται στην Ευρώπη –συγκεκριμένα στη Γαλλία. Το νέο Micra είναι μεγαλύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από τους προκατόχους του. Η ριζοσπαστική εμφάνισή του έφερε το νέο Micra κοντά στα 4 μέτρα (3,99 μέτρα) ενώ είναι 17,4 πόντους μακρύτερο από το προηγούμενο και 7,8 πόντους πιο φαρδύ.

Τεχνολογικό οπλοστάσιο
Το νέο Micra ανεβάζει ψηλά τον πήχη της τεχνολογίας, με μια σειρά από χαρακτηριστικά που θέτουν το μοντέλο απέναντι σε… μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Ξεχωρίζει το Intelligent Lane Intervention, το σύστημα Εξυπνης Παρέμβασης στην περίπτωση εσφαλμένης αλλαγής λωρίδας, που ο βασικός του ρόλος είναι να διορθώνει ομαλά την πορεία του Micra, στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας. Eπίσης, στο τεχνολογικό του οπλοστάσιο θα έχει το σύστημα Intelligent Around View Monitor το σύστημα που παρέχει στον οδηγό μια πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου, καθώς και του χώρου γύρω από αυτό. Και τα δύο συστήματα ενισχύουν το «δόγμα» της ιαπωνικής φίρμας, Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της μάρκας για μηδενισμό των θανατηφόρων ατυχημάτων στους δρόμους.
Εξοπλισμοί –τιμές
Oι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το νέο Micra ανάμεσα από τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν ντίζελ, που συνδυάζονται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Επίσης, προσφέρεται με τέσσερα εξοπλιστικά πακέτα, Energy, Αcenta, Ν-Connecta και Techna. Το ιαπωνικό μοντέλο προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με έκπτωση που θα «τρέχει» από τη Nissan Nικ. Ι. Θεοχαράκης έως τα τέλη Απριλίου. Συγκεκριμένα και με γνώμονα την έκπτωση των 600 ευρώ στις εκδόσεις με τους κινητήρες 1.0 λίτρου (73 ίππων) και turbo 0.9 λίτρων (90 ίππων) βενζίνης οι τιμές για τις προαναφερόμενες εκδόσεις ξεκινούν από 12.090 ευρώ και 13.490 ευρώ αντίστοιχα, ενώ με έκπτωση 300 ευρώ προσφέρεται η ντίζελ έκδοση 1.5 λίτρων με 90 ίππους με την τιμή της να διαμορφώνεται στις 14.890 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ