Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από την επίσημη αποκάλυψη των μονοθεσίων με τα οποία θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 το 2017, η Williams έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες τους.
Φέροντας τα διακριτικά FW40 –με αφορμή τα τεσσαρακοστά της γενέθλια στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού -, τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας θα παρουσιαστούν σε φυσικό περιβάλλον το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρκελώνη.
Εναρμονισμένα με τις αγωνιστικές προδιαγραφές του 2017, τα μονοθέσια της Williams έχουν σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με την κυριότερη να εντοπίζεται στην πίσω πτέρυγα, η οποία παραπέμπει σε εκείνη των μονοθεσίων που χρησιμοποίησε η Ferrari στις δοκιμές εξέλιξης των νέων ελαστικών της Pirelli. Αντίθετα, η σχεδίαση του ρύγχους του μονοθεσίου θυμίζει τηρουμένων των αναλογιών τη λύση που επέλεξε η Williams στις δύο προηγούμενες περιόδους, το 2015 και το 2016.
Το σύνολο των αλλαγών αλλά κυρίως η αποτελεσματικότητά τους θα εξακριβωθούν όταν τα μονοθέσια βρεθούν στην ισπανική πίστα, στα χέρια των δύο πιλότων της ομάδας, του «πρωτάρη» Λανς Στρολ και του πολύπειρου Φελίπε Μάσα, ο οποίος αν και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2016 από την ενεργό δράση επανήλθε για να καλύψει το κενό εμπειρίας που δημιούργησε η μεταγραφή του Βαλτέρι Μπότας από τη Williams στην πρωταθλήτρια Mercedes F1.
Ωστόσο πέρα από το οδηγικό δίδυμο τα νέα πρόσωπα που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας την εφετινή αγωνιστική περίοδο θα είναι ο προερχόμενος από τη Mercedes F1 Πάντι Λόου στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και ο πρώην αεροδυναμιστής της Ferrari Ντιρκ ντε Μπιρ ως επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής. Η καριέρα του τελευταίου ξεκίνησε από τη Sauber και συνεχίστηκε από το 2008 στη Renault όπου παρέμεινε πέντε χρόνια μέχρι τη μεταγραφή του στη Ferrari.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ