Αυξάνοντας διαρκώς την απήχησή της στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου η Lexus πέτυχε το 2016 ένα ακόμη ρεκόρ πωλήσεων, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφοντας 677.615 ταξινομήσεις, μέγεθος αυξημένο κατά 4% σε σχέση με εκείνο του 2015.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις εμπορικές επιδόσεις της μάρκας στην πολύ απαιτητική κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν σήμερα περισσότερες επιλογές από ποτέ άλλοτε. Ο αριθμός των πωλήσεών μας επιβεβαιώνει την προσήλωση των πελατών μας στις αξίες της μάρκας, στα προϊόντα της και στη σχεδιαστική κατεύθυνση που αυτή έχει και αναγνωρίζεται διεθνώς. Εξελίσσοντας την γκάμα των αυτοκινήτων μας ελπίζουμε ότι θα παραμείνουμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2017 ενισχύοντας την παρουσία μας σε όλες τις αγορές που μας ενδιαφέρουν, αυτές που ήδη πρωταγωνιστούμε αλλά και εκείνες που αναπτύσσονται τώρα» επεσήμανε σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της φίρμας ο πρόεδρος της Lexus International Τοκούο Φουκουίτσι.
Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας, η οποία αποτελεί το σκέλος πολυτελών οχημάτων του ομίλου Toyota, οφείλεται στην ταυτόχρονη επίτευξη νέων ετήσιων ρεκόρ πωλήσεων το 2016 στις αγορές της Ιαπωνίας, της Ευρώπης, της Κίνας, της Ανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας.
Η Κίνα είναι η χώρα στην οποία σημειώθηκαν οι περισσότερες πωλήσεις της Lexus την προηγούμενη χρονιά σπάζοντας μάλιστα το φράγμα των 100.000 ταξινομήσεων –με 109.151 πωλήσεις –ενώ στην Ιαπωνία οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν στις 52.149 μονάδες, αριθμός ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα μοντέλα του 2017
Η απήχηση των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας στη Γηραιά Ηπειρο αντικατοπτρίζεται στις αυξημένες κατά 16,5% πωλήσεις της, φθάνοντας το 2016 τις 74.300 μονάδες. Με δεδομένο μάλιστα ότι η πλειονότητα των πωλήσεων αυτών αφορά υβριδικές εκδόσεις, επιβεβαιώνεται ο κυρίαρχος ρόλος της Lexus στα πολυτελή αυτοκίνητα που αξιοποιούν και εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Πέρα από τη Ρωσία, η οποία παραμένει η σημαντικότερη τοπική αγορά για τη Lexus σε αυτή την περιοχή του πλανήτη, αύξηση πωλήσεων το 2016 καταγράφηκε στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης –Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία -, σε χώρες με έντονες περιβαλλοντικές προτεραιότητες όπως η Νορβηγία και η Σουηδία αλλά και στο Βέλγιο, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στη Σλοβακία και στην Τσεχία.
Σε επίπεδο προϊόντος, τα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν το 2016 στο ευρωπαϊκό success story της Lexus ήταν το NX με 26.105 μονάδες ακολουθούμενο από τη νέα, τέταρτη στη σειρά, γενιά του μεγαλύτερου και πολυτελέστερου SUV με τα διακριτικά RX, με 18.074 μονάδες.

Η Lexus το 2017
Στις αρχές Ιανουαρίου στην έκθεση του Ντιτρόιτ η Lexus παρουσίασε το ολοκαίνουργιο LS 500 με τον V6 διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων απόδοσης 421 ίππων, το οποίο θα διατεθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους στη διεθνή αγορά, με διαβατήριο το βραβείο Eyes on Design για τη σχεδίαση του εσωτερικού του. Ωστόσο το μοντέλο που φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή από πλευράς τεχνολογίας στην γκάμα της φίρμας αλλά και στην κατηγορία των πολυτελών coupe θα είναι το LC 500 –και σε υβριδική έκδοση LC 500h –διαθέτοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης και διαχείρισης της ενέργειας του υβριδικού συνόλου με στόχο την επίτευξη καταιγιστικών επιδόσεων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ