Volvo V90 Cross Country D5 AWD Geartronic
Τα διακριτικά Cross Country είναι τόσο οικεία στη Volvo όσο και το χιόνι στη χώρα καταγωγής της, άρα δεν προξενεί καμία εντύπωση η ύπαρξη της αντίστοιχης έκδοσης στην γκάμα του πολυτελούς V90 που προδίδει μία ακόμη πτυχή του πολυσχιδούς ρόλου του.
Οι στοχευμένες παρεμβάσεις στην αισθητική του μοντέλου συνδυάζονται με τη χρηστικότητα που επιβάλλει ο χαρακτήρας του, για αυτό και το τετρακίνητο αμάξωμα των σχεδόν πέντε μέτρων απέχει 21 εκατοστά από το έδαφος –6,5 εκατοστά περισσότερο από το «απλό» V90 –ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι συγκριτικά καλύτερες από εκείνες των προηγούμενων Cross Country εκδόσεων.
Ετσι, ο οδηγός έχει περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης σε συνδυασμό με τη λειτουργία υποβοήθησης κατάβασης αλλά και το Off-Road Mode σε περίπτωση που επιλεγεί η προαιρετική αερανάρτηση με το ενεργό σασί Four-C.
Στη δε έκδοση Cross Country PRO παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης –Off-Road, Comfort, Eco, Dynamic και Individual.
Στην Ελλάδα το V90 Cross Country διατίθεται αρχικά σε δύο εκδόσεις ισχύος, με κοινά χαρακτηριστικά τον κυβισμό του κινητήρα παρά τον διαφορετικό τύπο καυσίμου και βέβαια το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.
Η πετρελαιοκίνητη D5 AWD έκδοση των 235 ίππων με εκπομπές CO2 139 γραμμ./χλμ. –η οποία εξαιρείται από τις απαγορεύσεις που αφορούν την καθημερινή κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης –κοστίζει 62.168 ευρώ (67.421 ευρώ στην έκδοση Cross Country PRO) ενώ η βενζινοκίνητη T6 AWD πωλείται προς 64.004 ευρώ (69.469 ευρώ στην έκδοση Cross Country PRO).

Toyota C-HR 1.8 Hybrid

Ισχυρότερο μόλις κατά 6 ίππους της έκδοσης 1.2 Turbo αλλά συνολικά αποδοτικότερο, το υβριδικό C-HR διατίθεται με αυτόματο CVT κιβώτιο και ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής, την οδική συμπεριφορά του και τη σχέση αξίας/τιμής.
VW up! 1.0 TSI
Ο ισχυρότερος κινητήρας στην γκάμα του up! Είναι πια ο τρικύλινδρος turbo από τα Polo και Golf που αναδεικνύει τις δυνατότητες του μικρότερου VW στον δρόμο με ροπή 160 Nm και επιτάχυνση σε 9,9 δευτερόλεπτα.

Honda CR-V 1.6 DTEC 4WD AUTO

Η προσθήκη αυτόματου κιβωτίου εννέα ταχυτήτων στην τετρακίνητη έκδοση του CR-V με τον κινητήρα diesel των 1,6 λίτρων αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του και την χρηστικότητα του ευρύχωρου ιαπωνικού SUV.

Skoda Superb 1.4 TSI ACT
Εντελώς νέο, απόλυτα αναβαθμισμένο σε όλους τους επιμέρους τομείς και εύστοχα τοποθετημένο τιμολογιακά, το Superb διεκδικεί δικαίως πωλήσεις από τα premium μοντέλα λόγω τεχνολογίας, χώρων και κυβισμού κινητήρα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ