Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και ουσίας η Mercedes-Benz ολοκληρώνει το 2016 στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως ανάμεσα στις premium αυτοκινητοβιομηχανίες και ταυτόχρονα αποκαλύπτει σταδιακά μοντέλα και εκδόσεις τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2017. Με σημείο εκκίνησης την έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, στις 8 Ιανουαρίου, η γερμανική φίρμα προσθέτει στην γκάμα της την τρίτη στη σειρά εκδοχή αμαξώματος της E-Class –μετά την τετράθυρη και τη Station Wagon –η οποία διαιωνίζει την παράδοση δεκαετιών της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία και ταυτόχρονα υιοθετεί το σχεδιαστικό ιδίωμα που χαρακτηρίζει τη μεγαλύτερη S-Class Coupe αλλά και τη μικρότερη C-Class Coupe.
Η αναμενόμενη μεγέθυνση των εξωτερικών διαστάσεων της E-Class Coupe –4,82 μέτρα μήκος και 2,87 μέτρα μεταξόνιο –σε σχέση με την προγενέστερη εκδοχή της δημιουργεί νέα δεδομένα τετραθέσιας άνεσης για τους επιβάτες της και ταυτόχρονα τη διαχωρίζει πλήρως από τον ανταγωνισμό της σε ό,τι αφορά την εικόνα που προβάλλει για τον οδηγό της.
Αυτή η άνεση συμπληρώνεται τώρα από μια εφ’ όλης της ύλης αναβάθμιση στον τομέα του εξοπλισμού, με τη διπλή ενιαία οθόνη των 12,3 ιντσών να κυριαρχεί στο ταμπλό «φιλοξενώντας» τις ψηφιακές ενδείξεις του πίνακα οργάνων στην αριστερή πλευρά και τις λειτουργίες πλοήγησης, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη δεξιά πλευρά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας απεικόνισης των λειτουργιών των smartphones μέσω των Apple CarPlay και AndroidAuto.
Πέρα επίσης από τις αναρίθμητες επιλογές χρωμάτων, hi-end τεχνολογίας, βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού με όλα τα στοιχεία του ατελιέ της Mercedes-Benz διαθέσιμα, η E-Class Coupe θα κλιμακώσει σταδιακά την παρουσία της στην αγορά το 2017 με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες, ενώ το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.
Ετσι οι δίλιτρες εκδόσεις βενζίνης E 200 και E 300 θα αποδίδουν 184 και 245 ίππους, η πετρελαιοκίνητη E 220d των 1.950 κ.εκ. 194 ίππους και η εξακύλινδρη twin turbo 3,0 λίτρων Ε 400 4MATIC 333 ίππους με στάνταρντ το σύστημα τετρακίνησης.
Στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετηθούν οι εκδόσεις AMG, με σημαντικότερη την επετειακή –λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του γερμανικού οίκου AMG –έκδοση Ε50 4MATIC, η οποία θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία αποδίδοντας περίπου 450 ίππους.

Μικρά νέα

Το 2018 θα κυκλοφορήσει η πρώτη τετρακίνητη Rolls-Royce, η οποία φέρει τη διακριτική ονομασία «Cullinan». Η θυγατρική του ομίλου BMW απορρίπτει τον χαρακτηρισμό SUV επιλέγοντας να τη χαρακτηρίζει «όχημα παντός εδάφους». Βασισμένη σε νέα αρχιτεκτονική, η «Cullinan» θα διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικά σύνολα.

Bentayga Coupe από το 2019

Η εμπορική επιτυχία τoυ πρώτου SUV στην ιστορία της Bentley –με περίπου 5.500 πωλήσεις για το 2016 –επιταχύνει τα σχέδια της φίρμας για την παρουσίαση νέων εκδόσεων, αρχής γενομένης από την επιμηκυμένη έκδοση του υπάρχοντος αμαξώματος αλλά και την προσθήκη coupe εκδοχής η οποία θα διατίθεται το 2019.
«Τέλος εποχής» από τη Ferrari

Αντίο στα μηχανικά κιβώτια λέει η Ferrari, στελέχη της οποίας ανέφεραν ότι τα μελλοντικά της μοντέλα θα παράγονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ασχέτως της τακτικής που θα ακολουθήσει ο ανταγωνισμός της. Η California πρώτης γενιάς ήταν η τελευταία Ferrari που έδινε τη δυνατότητα επιλογής στους υποψήφιους αγοραστές της.
Ανάκληση για 489 Citroen C4 Cactus

Λόγω προβλήματος που ενδέχεται να υπάρχει στη στερέωση της βάσης ασφάλειας του καπό κινητήρα για την οποία υπάρχει πιθανότητα να μην είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ανακαλούνται 489 Citroen C4 Cactus παραγωγής από 12/03/2014 έως 08/09/2015. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 6700.364.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ