Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες. Μόνο το 2014, κάθε ημέρα, πάνω από 70 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους στους δρόμους της Ευρώπης. Εκτιμάται δε, ότι για κάθε θάνατο που σημειώνεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους αντιστοιχούν 12 σοβαροί και 50 ελαφρύτεροι τραυματισμοί. Για τον λόγο αυτόν, η Ε.Ε. έθεσε σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με στόχο τη μείωση των θανάτων λόγω τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% ως το 2020. H Mercedes-Benz δίνει έμφαση στην επίτευξη υψηλότερου επιπέδου ασφάλειας των οχημάτων της, παρέχοντας στους καταναλωτές τεχνολογικές καινοτομίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το αυτόνομο σύστημα διατήρησης απόστασης και ταχύτητας Distronic Plus, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active Brake Assist, το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας Blind Spot Assist και για την ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση το LED Intelligent Light System. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 2015 πουλήθηκαν 7,2% περισσότερα οχήματα, με τουλάχιστον ένα προηγμένο σύστημα οδικής ασφάλειας, σε σχέση με το 2014.

Η Mercedes-Benz Ελλάς συνεισφέρει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους διοργανώνοντας σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την οδική ασφάλεια, ευαισθητοποιώντας τους πελάτες της σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς. Τα πιστοποιημένα σεμινάρια «DriverTraining» παρέχονται δωρεάν σε όλους τους νέους κατόχους ελαφρών/βαρέων φορτηγών Mercedes-Benz και αποτελούν παράδειγμα της συνεισφοράς αυτής. Η θεματολογία τους αφορά τον ασφαλή χειρισμό των επαγγελματικών οχημάτων, την ανάπτυξη των οδηγικών ικανοτήτων των επαγγελματιών οδηγών και την οικολογική/οικονομική οδήγηση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ