Ο τίτλος του πιο ευπώλητου μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς που χαρακτηρίζει το VW Golf δεν αποτυπώνει απλώς το μέγεθος της εμπορικής του επιτυχίας αλλά και της ευθύνης των δημιουργών του τη στιγμή της αλλαγής του από γενιά σε γενιά.
Ωστόσο το μοντέλο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Wolfsburg αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη έκδοση της έβδομης γενιάς, με προσεκτικές παρεμβάσεις στη σχεδίαση και έμφαση στην τεχνολογία των κινητήρων, των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, ημι-αυτόνομης οδήγησης και του infotainment. Κύριο χαρακτηριστικό της βελτίωσης του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποτελεί η δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών με αναγνώριση νευμάτων, για πρώτη φορά σε μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας, σε συνδυασμό με την έγχρωμη οθόνη των 9,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.
Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να επιλέξουν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών με τις πέντε διαφορετικές θεματικές απεικονίσεις. Εξωτερικά οι κυριότερες αλλαγές συνίστανται στα τεχνολογίας LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα νέα χρώματα και στους καινούργιους τροχούς που τοποθετούνται στις τρίθυρες, πεντάθυρες και SW εκδόσεις του μοντέλου. Στην γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Golf προστίθεται ένα τετρακύλινδρο turbo μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων με τα διακριτικά «1.5 TSI Evo» απόδοσης 150 ίππων, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT). Η ίδια τεχνολογία εφαρμόζεται και στην αντίστοιχη έκδοση των 130 ίππων με τα διακριτικά BlueMotion, με αποτέλεσμα τη μείωση της πραγματικής κατανάλωσης καυσίμου ακόμη και κατά ένα λίτρο για κάθε 100 χιλιόμετρα.
Στην κορυφή της γκάμας του Golf –και μέχρι να αποκαλυφθούν οι τετρακίνητες εκδόσεις R –θα βρίσκονται οι εκδόσεις GTD, GTE και GTI, με την τελευταία να διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος (230 ίπποι στη «βασική» εκδοχή και 245 στο GTI Performance). Πρεμιέρα στο νέο Golf κάνει και το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά ταχυτήτων που αντικαθιστά το DSG των έξι σχέσεων ενώ στις 25 Νοεμβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου του Las Vegas, θα αποκαλυφθεί το ανανεωμένο ηλεκτρικό e-Golf με αυτονομία κίνησης 300 χιλιομέτρων. Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Golf θα ξεκινήσουν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο ενώ στη χώρα μας αναμένεται τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία.

info:

Ο συνδυασμός των έξυπνων συστημάτων που διαθέτει εξασφαλίζει στο Golf τη δυνατότητα να στρίβει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει μόνο του σε ταχύτητες ως 60 χλμ./ώρα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ