Με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας στα εργοστάσια που διατηρεί οπουδήποτε στον κόσμο, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης των αυτοκινήτων της και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επίτευξη πωλήσεων έως και 800.000 αυτοκινήτων ετησίως από το 2020.
Κάθε εργοστάσιο της Volvo θα συνδεθεί αποκλειστικά με μία από τις δύο αρχιτεκτονικές προϊόντων –την SPA και τη CMA –στις οποίες θα βασίζονται όλα τα μελλοντικά μοντέλα της.
Στην Ευρώπη, η Volvo θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90 –τα οποία βασίζονται στην αρχιτεκτονική SPA για τα μεσαία και μεγάλα μοντέλα της –στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ενώ στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο θα κατασκευάζονται μοντέλα της Σειράς 40, βασισμένα στην αρχιτεκτονική CMA για τα συμπαγών διαστάσεων αυτοκίνητά της.
Στην Ασία, η Σειρά 40 θα παράγεται στο υπό κατασκευή εργοστάσιο του Λουκιάο, το οποίο απέχει 350 χιλιόμετρα νότια της Σανγκάης ενώ η Σειρά 60 θα κατασκευάζεται στο Τσενγκντού της Δυτικής Κίνας και η Σειρά 90 στο Ντάκινγκ, στη βόρεια πλευρά της χώρας.
Σχολιάζοντας τον ρόλο των μονάδων παραγωγής εκεί, ο κ. Χάκαν Σάμουελσον, πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, υπογράμμισε: «Με τρία διαφορετικά εργοστάσια στην Κίνα και την ορθολογική προσέγγιση κατασκευής αποκλειστικά μοντέλων μιας Σειράς, 40, 60 ή 90 σε καθένα από αυτά, η Volvo αποκτά μία πολύ αποτελεσματική κατασκευαστική στρατηγική που επιτρέπει απρόσκοπτη μελλοντική ανάπτυξη σε μία πολλά υποσχόμενη και σημαντική για εμάς αγορά».
Εξίσου σημαντική, για λόγους κύρους αλλά και όγκου πωλήσεων, θεωρείται η παρουσία της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το υπό κατασκευή εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα, στο οποίο όπως προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός θα παράγονται αποκλειστικά μοντέλα των Σειρών 60 και 90, τα οποία βασίζονται στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (SPA).
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εργοστασίων που διαθέτουν οι Σουηδοί αποτελεί το Volvo Car Manufacturing System (VCMS), το βιομηχανικό σύστημα παραγωγής και ελέγχου ποιότητας της Volvo που εξασφαλίζει τα ίδια ποιοτικά standards ανεξαρτήτως της προέλευσης των αυτοκινήτων.
Πρεμιέρα για το S90 Excellence


Η δημοσιοποίηση της νέας στρατηγικής σχετικά με τα εργοστάσια της σκανδιναβικής φίρμας συνέπεσε χρονικά με την παρουσίαση της πολυτελέστερης έκδοσης του μεγαλύτερου σεντάν της.
Το S90 Excellence, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει το 2017, διαπνέεται από την ίδια φιλοσοφία με την αντίστοιχη έκδοση που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν έναν χρόνο για το XC90.
Βασικό στοιχείο διαφοροποίησης της έκδοσης Excellence από τις υπόλοιπες αποτελεί η απουσία της θέσης του συνοδηγού, εκεί όπου πλέον βρίσκεται μία κονσόλα η οποία επιτρέπει στον επιβάτη τής πίσω, διαγώνια από τον οδηγό, θέσης να εργαστεί εν κινήσει ή να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει.
Η Volvo θεωρεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες ή στελέχη που χρησιμοποιούν οδηγό για τις μετακινήσεις τους. Γι’ αυτό άλλωστε επενδύει σε στοιχεία πολυτέλειας, είτε αυτά αφορούν τα ακριβότερα υλικά που χρησιμοποιούνται είτε τις λύσεις που έχουν υιοθετηθεί για να κάνουν τη ζωή των δύο επιβατών στα πίσω καθίσματα πιο άνετη και απολαυστική. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού του S90 Excellence περιλαμβάνονται μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενες και ψυχόμενες θέσεις για ποτά, ρυθμιζόμενα υποπόδια, οπτικοακουστικό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη, ενσωματωμένο ψυγείο και κρυστάλλινα ποτήρια του διάσημου σουηδού κατασκευαστή Orrefors.

info:

Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαριών που υλοποιεί η Volvo Cars περιλαμβάνουν την προσθήκη δύο νέων εργοστασίων στα υφιστάμενα με ορίζοντα ένανρξης λειτουργίας την επόμενη χρονιά. Ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης πάντως το βιομηχανικό σύστημα παραγωγής και ελέγχου ποιότητας της Volvo εξασφαλίζει τα ίδια ποιοτικά standards σε όλες τις μονάδες κατασκευής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ