Τα σύγχρονα ενεργειακά ζητήματα και τα προβλήματα ρύπανσης και κλιματικών αλλαγών που απειλούν τον πλανήτη μας επανέφεραν επιτακτικά το ζήτημα της αναθεώρησης της τεχνολογίας των αυτοκινήτων και ειδικότερα της σταδιακής αντικατάστασης των θερμικών κινητήρων από ηλεκτροκινητήρες.
Επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα συστήματα με σκοπό τη διάθεση οχημάτων όπως τα ηλεκτρικά smart, η ηλεκτρική B-Class και τα Plug-in Hybrid μοντέλα, σήμερα η Mercedes-Benz δίνει μια νέα διάσταση στον όρο ηλεκτροκίνηση δημιουργώντας ένα «ηλεκτρικό» οικοσύστημα για προϊόντα και υπηρεσίες, λανσάροντας τη νέα μάρκα EQ.
Ο όρος EQ – «Electric Intelligence», δηλαδή«Ηλεκτρική Νοημοσύνη», συνοψίζει όλες τις πτυχές της ηλεκτρικής κινητικότητας. Για τη Mercedes-Benz, η «Ηλεκτρική Νοημοσύνη» δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας «αειφόρος κινητικότητα». Η γκάμα της EQ θα περιλαμβάνει όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με μπαταρία, καθώς και τα συναφή προϊόντα και τις υπηρεσίες από τη Mercedes-Benz.
Ηδη η Mercedes-Benz προσφέρει υποδομές όσον αφορά τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη δωρεάν εφαρμογή «Charge & Pay» για εύκολη επαναφόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς και μονάδες αποθήκευσης ενέργειας –οικιακές και βιομηχανικές –για ενέργεια που προέρχεται από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα.
Η Mercedes Benz μέσω του νέου brand EQ, και έχοντας πάντα ως γνώμονα την ικανοποίηση του πελάτη, δημιουργεί μια συνεπή και ξεκάθαρη εικόνα για τα βιώσιμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει με σήμα το αστέρι, ικανοποιώντας κάθε μεταφορική ανάγκη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ