Επενδύοντας στις τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν τις επόμενες δεκαετίες, η VW παρουσίασε στο Παρίσι το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο I.D., το οποίο ως μοντέλο παραγωγής αναμένεται να βρεθεί στα σημεία πώλησης της φίρμας το 2020.
Το I.D. είναι το πρώτο από μια σειρά εντελώς νέων αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη σταδιακή μετάλλαξη της VW.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της VW δρα Χέρμπερτ Ντις «…το 2020 θα ξεκινήσουμε το λανσάρισμα μιας ολόκληρης γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων στη διεθνή αγορά. Ολα θα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική, η οποία έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Οχι για μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης ούτε για plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το I.D. μάς οδηγεί σε μια νέα εποχή στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο ηλεκτρισμός, η συνδεσιμότητα και η αυτόνομη οδήγηση».
Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB, όπως ονομάζεται η αρχιτεκτονική που περιγράφει ο επικεφαλής της VW, το μικρομεσαίο I.D. θα τοποθετηθεί δίπλα στα Polo, Golf, Tiguan και Passat αλλά θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 125 kW / 170 ίππων.
Με αυτονομία περίπου 600 χιλιομέτρων και τιμή πώλησης ανάλογη ενός αντίστοιχης ισχύος Golf, το I.D. φιλοδοξεί να κάνει τον όρο «μηδενικές εκπομπές ρύπων» θέμα συζήτησης στην καθημερινή οδήγηση.
Ταυτόχρονα η προσέγγιση του εσωτερικού του, το οποίο προσφέρει χώρους εφάμιλλους ενός Passat, αν και το I.D. ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία, παρέχει στη VW ένα ακόμη πλεονέκτημα χάρη στην πρωτοεμφανιζόμενη λογική Open Space Concept, με τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και την μπαταρία να βρίσκεται στο δάπεδο του αυτοκινήτου.
Ταυτόχρονα το I.D. είναι το πρώτο όχημα της VW με πλήρως αυτόνομο σύστημα οδήγησης, το οποίο θα διατίθεται από το 2025. Το I.D. Pilot, όπως ονομάζεται, ενεργοποιείται αγγίζοντας τον λογότυπο της VW στο τιμόνι το οποίο μετά εξαφανίζεται μέσα στον πίνακα οργάνων ενώ τον ρόλο του κλειδιού του οχήματος διαδραματίζει αποκλειστικά το smartphone του ιδιοκτήτη του.
Μικρά νέα

Nissan Qashqai σε τιμές απόσυρσης

Με εκπτώσεις που φτάνουν έως και τις 4.100 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου που θα επιλέξουν, μπορούν να αποκτήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές το Qashqai. Το δημοφιλές crossover, που αποτελεί στην Ελλάδα το best-seller της κατηγορίας C, διατίθεται σε τιμές με το όφελος απόσυρσης, που ήταν σε ισχύ πριν από την αλλαγή του Τέλους Ταξινόμησης και με ΦΠΑ 23% αντί του 24% που ισχύει σήμερα. Η συγκεκριμένη προσφορά αφορά περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Seat Ateca από 19.950 ευρώ
Σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης 115-190 ίππων, διατίθεται στην Ελλάδα το πρώτο SUV της Seat. Στις εκδόσεις βενζίνης το Ateca εξοπλίζεται με μοτέρ 1.0 ECO TSI 115 ίππων (από 19.950 ευρώ) και 1.4 TSI 150 ίππων (από 26.750 ευρώ), ενώ οι τιμές των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων ξεκινούν από τα 23.850 ευρώ (1.6 TDI – 115 ίπποι) και από τα 27.650 ευρώ (2.0 TDI – 150 ίπποι).

Εγγύηση επαναγοράς από τη Ssangyong

Τη δυνατότητα απόκτησης ενός Tivoli, XLV, Rexton-W ή Korando κάνοντας χρήση του προγράμματος «Εγγύηση Επαναγοράς» παρέχει η Chevellas ΑΕ, εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Ssangyong, στους έλληνες καταναλωτές. Το πρόγραμμα προσφέρει εγγυημένη τιμή επαναγοράς έως και 55 μήνες μετά την ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, για αγορές είτε τοις μετρητοίς είτε με διακανονισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υποχρεούται να το ανταλλάξει με ένα καινούργιο Ssangyong αλλά η επαναγορά γίνεται τοις μετρητοίς με κατάθεση του προσυμφωνηθέντος ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζεται με πενταετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν οδική βοήθεια και πενταετές δωρεάν service.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ