Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι η δημοφιλέστερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι η πραγματοποίηση κλήσεων, ενώ στις πιο ενοχλητικές συμπεριφορές ανήκουν η μη έγκαιρη χρήση προειδοποιητικών σημάτων, η έλλειψη προσοχής και η οδήγηση με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Τα ευρήματα αυτά αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης στα οχήματα συστημάτων που υποστηρίζουν τον οδηγό ώστε να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις πληροφορίες που λαμβάνει από το περιβάλλον, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό το επίπεδο ασφαλείας.
Το σύστημα DRIVE PILOT που εξοπλίζει τη νέα E-Class αποτελεί ορόσημο στην πορεία προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς διατηρεί αυτόματα τη σωστή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και τα ακολουθεί με ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα. Ετσι διευκολύνει τον οδηγό, ο οποίος δεν επεμβαίνει πατώντας το πεντάλ φρένου ή γκαζιού στο εύρος λειτουργίας του DRIVE PILOT, ενώ τον βοηθά και στη διατήρηση της πορείας του αυτοκινήτου. Ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι ότι σε ταχύτητες πάνω από τα 130 χλμ./ώρα μπορεί να παρεμβαίνει δραστικά λαμβάνοντας υπόψη τα οχήματα που κινούνται γύρω του, ακόμη και εάν οι γραμμές δεν είναι διακριτές, όπως για παράδειγμα σε δρόμο με έργα. Επομένως το σύστημα κάνει την οδήγηση ευκολότερη ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η νέα εποχή παράγει σύνθετα ζητήματα για τους κατασκευαστές, όμως η Mercedes-Benz ανταποκρινόμενη στις επιταγές της δημιουργεί ασφαλή, πολυτελή και πλήρως δικτυωμένα οχήματα, ιδανικά για τον σύγχρονο άνθρωπο. Ενα άνετο καταφύγιο για κάθε διαδρομή –ένα μέρος εργασίας, επικοινωνίας, χαλάρωσης και διασκέδασης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ