Μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου SUV στην γκάμα της με τα διακριτικά Q8, η γερμανική εταιρεία προετοιμάζει την επίσημη παρουσίαση του αντικαταστάτη του Q3, η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο ώστε οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.
Οι δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούνται στην Ισπανία, από όπου και η φωτογραφία, φέρνουν στο προσκήνιο τα πρώτα στοιχεία για το αυξημένο του μέγεθος (κατά 6 εκατοστά σε μήκος, 5 σε πλάτος και 5 σε μεταξόνιο) που εγγυάται η χρήση της πλατφόρμας MQB με περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και περισσότερα από 420 λίτρα στον χώρο αποσκευών. Η αξιοποίηση αυτής της αρχιτεκτονικής υποδηλώνει τόσο τη μελλοντική παρουσία plug-in υβριδικής έκδοσης –πιθανώς με TFSI μοτέρ 1,4 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα –αλλά και αμιγώς ηλεκτρικής με τα χαρακτηριστικά του αναβαθμισμένου VW e-Golf.
H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει επίσης μηχανικά σύνολα 1,5 και 2,0 λίτρων ενώ το 2019 θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις επιδόσεων SQ3 και RS Q3 –στην τελευταία η ισχύς θα προσεγγίζει τους 400 ίππους –που δοκιμάζονται στο Νίρμπουργκρινγκ. Εξοπλιστικά και το νέο Q3 θα υιοθετήσει, μεταξύ άλλων, τη σπορ γραμμή S Line που θα αναδεικνύει τις αισθητικές αλλαγές στη νέα γενιά του.
Οι σημαντικότερες αλλαγές πάντως αφορούν το εσωτερικό του, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη νέα οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ