Η προσθήκη δύο νέων εκδόσεων με τις χαμηλότερες τιμές πώλησης στην γκάμα του XC40 διευρύνει από τρεις σε πέντε τις διαθέσιμες επιλογές των υποψήφιων αγοραστών του, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα απόκτησής του και με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.
Στην έκδοση Τ3, με τιμή εκκίνησης 30.713 ευρώ, ο τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας του 1,5 λίτρου της σειράς Drive-E αποδίδει 156 ίππους και 265 Nm ροπής από τις 1.600 έως τις 3.850 σ.α.λ., μεγέθη που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση σε 9,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, ενώ η θεωρητική κατανάλωση καυσίμου προσδιορίζεται στα 6,2 λίτρα/100 χλμ. στον μεικτό κύκλο χρήσης. Αρχικά συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ωστόσο τους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο (με την κίνηση να μεταφέρεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς και στις δύο περιπτώσεις), ενώ ο βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων City Safety, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3», κεντρική οθόνη αφής 9» και προβολείς LED.
Ταυτόχρονα, στην γκάμα του XC40 προστίθεται και η έκδοση D3 με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα ισχύος 150 ίππων και 320 Nm ροπής, η οποία διατίθεται και ως δικίνητη και ως τετρακίνητη, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και με το αυτόματο Geartronic 8 σχέσεων, σε τιμές από 35.194 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού του XC40 συγκαταλέγονται τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα Volvo, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ