Στις περισσότερες χώρες του πλανήτη ο Τζέρεμι Κλάρκσον θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά του διότι κάποιο από τα συνήθως καυστικά σχόλιά του δεν θα άρεσε σε μια αυτοκινητοβιομηχανία ή σε κάποια διαφημιστική εταιρεία.
Στην Αγγλία ωστόσο και δη στο BBC τα πράγματα λειτουργούν αλλιώς, κάτι που αποδείχθηκε μετά το νέο περιστατικό ανάρμοστης συμπεριφοράς του βασικού παρουσιαστή του Top Gear προς ένα μέλος της ομάδας παραγωγής της εκπομπής.«Με λύπη μου ανακοίνωσα στον Τζέρεμι Κλάρκσον ότι το BBC δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του» δήλωσε ο Τόνι Χολ, γενικός διευθυντής του ιστορικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, επισημαίνοντας ότι κατά τη γνώμη του ο παρουσιαστής ξεπέρασε τα όρια. «Δεν μπορούν να ισχύουν άλλοι κανόνες για τον έναν και άλλοι για τον άλλον, οι οποίοι να υπαγορεύονται από την τηλεθέαση, τις δημόσιες σχέσεις ή τις εμπορικές παραμέτρους μιας εκπομπής» υπογράμμισε ο Τ. Χολ, γνωρίζοντας ότι διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία ενός τηλεοπτικού προγράμματος που προβάλλεται σε 200 χώρες, αποφέροντας στο BBC δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση BBC – Κλάρκσον ήταν η λεκτική και σωματική επίθεση του τελευταίου στον παραγωγό Οϊζιν Τίμον διότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το φαγητό που προσφέρθηκε στον Κλάρκσον ήταν κρύο πιάτο και όχι ζεστό. Μετά την επίθεση ο Τίμον κατέληξε στο νοσοκομείο και ο Κλάρκσον στα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα, αφού στο παρελθόν είχε δεχθεί αρκετές κίτρινες εξαιτίας ρατσιστικής συμπεριφοράς, απρόκλητων λεκτικών επιθέσεων και αψυχολόγητων σχολίων που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο της εκπομπής αλλά με το φύλο, το χρώμα και τις κατ’ αυτόν ιδιαιτερότητες των ανθρώπων γύρω του. Προσωπικός φίλος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, o 54χρονος σήμερα Κλάρκσον, με σχεδόν 5 εκατομμύρια followers στο Twitter, εισέπραττε 1,85 εκατομμύρια ετησίως από το BBC και ήδη φέρεται να προετοιμάζει εκπομπή για ιδιωτικό βρετανικό δίκτυο.
Μικρά νέα

Εξελίσσοντας την τρίτροχη ιδέα που εισήγαγε στην γκάμα της το Tricity, η Yamaha αποκάλυψε δύο νέα τρίτροχα –το ασφάλτινο 03GEN-f και το on-off-road «cross» 03GEN-x –που θα παρουσιασθούν στην έκθεση του Τόκιο, το ερχόμενο φθινόπωρο. Τότε θα αποκαλυφθούν και οι λεπτομέρειες για τους κινητήρες τους οι οποίοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι από το μονοκύλινδρο των 125 κ.εκ. του Tricity.

Νέο ΔΣ στον ΣΕΑΑ

Η αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο του αυτοκινήτου αποτελεί κύριο στόχο του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων που απαρτίζεται από τους κ.κ. Γ. Βασιλάκη (πρόεδρο), Στ. Τάκη (αντιπρόεδρο), Ι. Σαρακάκη (γεν. γραμματέα), Ι. Κοντέλλη (ταμία), Α. Αραβανή, Π. Θεοχαράκη και Π. Συγγελίδη (μέλη).
Στη Νέα Υόρκη η M-B GLE

Μετά την πρεμιέρα της GLE Coupe στο Detroit η Mercedes-Benz επέλεξε την έκθεση της Νέας Υόρκης που ξεκινά την Τετάρτη 1η Απριλίου για να παρουσιάσει τη διάδοχο της ML με την ονομασία GLE, η οποία θα διατίθεται και ως Plug-in υβριδική. Οι πωλήσεις της GLE θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.
Νέο Fiesta το 2017

Σε δοκιμές εξέλιξης στη Νότια Ευρώπη υποβάλλεται το πρωτότυπο της έβδομης γενιάς του Fiesta, που αναμένεται να εμφανιστεί στις εκθέσεις της Ford το 2017. Ασφαλείς πληροφορίες μιλούν για αύξηση του μεγέθους πέρα από τα 3,97 μέτρα του σημερινού μοντέλου και αισθητικές επιρροές από το νέο Focus.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ