Μπορεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι αυτή την περίοδο στραμμένο στο Los Angeles και τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου που φιλοξενείται εκεί, ωστόσο η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Mary Barra, τάραξε τα νερά ανακοινώνοντας την παραγωγή ενός νέου SUV με τα σήματα της Opel στη Γερμανία ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
Η απόφαση η οποία εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως κίνηση στήριξης των δραστηριοτήτων της GM στη Γηραιά Ηπειρο αφορά πέρα από το εργοστάσιο του Russelsheim και τις μονάδες παραγωγής στο Kaiserslautern αλλά και στο Tychy της Πολωνίας.
Η αρχική επένδυση αφορά 245 εκατομμύρια ευρώ στην παραδοσιακή έδρα της Opel στη Γερμανία και σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις δύο άλλες μονάδες κατασκευής κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σημασία που έχει για την GM η Opel, η οποία υλοποιεί σταδιακά το επιχειρησιακό σχέδιο παραγωγής 27 νέων μοντέλων και 17 νέων κινητήρων.
Η Mary Barra επεσήμανε ότι το νέο SUV θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Opel δίπλα στο οικογενειακό Insignia ενώ πληροφορίες στον γερμανικό Τύπο αναφέρουν ότι αυτό πιθανώς θα ονομάζεται Monza και θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης της φίρμας το 2019, με τιμή εκκίνησης περίπου 30.000 ευρώ.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Opel Karl-Thomas Neumann υπογράμμισε ότι η μητρική εταιρεία στηρίζει περισσότερο από ποτέ τις Opel/Vauxhall επισημαίνοντας ότι παρά τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών οι αναγκαίες αποφάσεις ελήφθησαν και υλοποιούνται με τη συνεργασία των συνδικάτων των εργαζομένων.
Ανακοίνωσε επίσης την προσθήκη και τρίτης βάρδιας εργασίας στη μονάδα του Eisenach από τα μέσα του 2015, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο ρυθμός ζήτησης των Adam και Corsa που κατασκευάζονται εκεί.
Χαρακτηριστική, σύμφωνα με τη Mary Barra, της επιτυχίας του νέου Corsa, που λανσάρεται σταδιακά αυτή την εποχή στις αγορές της Ευρώπης, είναι η ύπαρξη 45.000 παραγγελιών πριν από το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου.
Μικρά νέα

Εν πλω προς την Αργεντινή βρίσκεται ο εξοπλισμός της Peugeot, η οποία θα συμμετάσχει με τρία 2008 DKR στο Rally Dakar 2015 που ξεκινά στις 4 Ιανουαρίου. Μετά από επτά μήνες δοκιμών στο Μαρόκο τα δικίνητα 2008 DKR με τους C. Sainz, C. Despres και S. Peterhansel θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον τετρακίνητο ανταγωνισμό τους.

Renault Twingo RS το 2015

Οι δοκιμές εξέλιξης για την ταχύτερη έκδοση του γαλλικού αυτοκινήτου πόλης συνεχίζονται με την προοπτική αυτή να κυκλοφορήσει το 2015, διατηρώντας κίνηση και κινητήρα στον πίσω άξονα. Η ισχύς του αναμένεται να προσεγγίζει τους 120 ίππους από το turbo μοτέρ βενζίνης των 0,9 λίτρων.

Τριετές συμβόλαιο για τον S. Vettel
H μετακίνηση του S. Vettel από τη Red Bull στη Ferrari ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας της Scuderia με τον F. Alonso. O γερμανός οδηγός υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών δηλώνοντας υπερήφανος που βρίσκεται στην ομάδα στην οποία παρακολουθούσε το ίνδαλμά του, M. Schumacher.

Πρεμιέρα στο LA για το Mazda CX-3
Το μικρότερο crossover της ιαπωνικής εταιρείας αποκαλύφθηκε στην Πόλη των Αγγέλων σχεδόν οκτώ μήνες πριν από την έλευσή του στην Ευρώπη. Βασισμένο στην πλατφόρμα του Mazda2 θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων και diesel 1,5 λίτρων τεχνολογίας SkyActiv με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ