Στο τελικό στάδιο των επαφών με την ηγεσία της MV Agusta για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ιταλικής εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών φέρεται να βρίσκεται ο όμιλος Daimler. Οι Γερμανοί σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν μέσω της θυγατρικής τους AMG αρχικά το 25% της φίρμας που ελέγχεται από την οικογένεια Castiglioni.
Η MV Agusta ιδρύθηκε το 1945 και θεωρείται μια από τις εμβληματικότερες εταιρείες μοτοσικλετών στην Ευρώπη, με περίπου 3.000 νίκες σε αγώνες και 75 πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Μετά από μια περίοδο απαξίωσης επανήλθε στο προσκήνιο το 1992, οικοδομώντας σταδιακά το προφίλ της κατασκευάστριας μοτοσικλετών με έμφαση στις επιδόσεις και στην τεχνολογία.
Οι σημερινοί της ιδιοκτήτες, ήδη από το 2013, αναζητούσαν έναν ισχυρό συνεργάτη ο οποίος θα βοηθούσε την MV Agusta να επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκτός Ιταλίας απευθυνόμενη στη διεθνή αγορά, στην οποία σήμερα κατευθύνεται σχεδόν το 20% της παραγωγής της.
Με τη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο ο όμιλος Daimler θα εξασφαλίσει πρόσβαση στους υψηλών επιδόσεων ελαφρούς τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες που τοποθετούνται στα ιταλικά superbikes της MV Agusta, οι οποίοι μπορούν να δώσουν πολύτιμες λύσεις τόσο στο ζήτημα των αυστηρότερων προδιαγραφών εκπομπών ρύπων που θέτει η ΕΕ όσο και στο συνδυασμό μικρού μεγέθους μοτέρ και ηλεκτροκινητήρων σε υβριδικά μοντέλα.
Μικρά νέα

Στις 3 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου Motor Sport της FIA, θα παρουσιαστεί το πόρισμα της δεκαμελούς επιτροπής που διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος του J. Bianchi στο GP Ιαπωνίας. Στην επιτροπή συμμετέχουν και οι πρώην οδηγοί Emerson Fittipaldi και Alex Wurz αλλά και οι R. Brawn και St. Domenicali, πρώην επικεφαλής των Mercedes και Ferrari αντίστοιχα.

Αγωνιστικό TT από την Audi

Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι πωλήσεις της τρίτης γενιάς του ΤΤ στο σύνολο των αγορών που δραστηριοποιείται η γερμανική φίρμα, οι μηχανικοί της εξελίσσουν μια αγωνιστική έκδοση του μοντέλου που εφοδιάζεται με δίλιτρο TFSI κινητήρα απόδοσης 340-350 ίππων και θα συμμετάσχει στο γερμανικό TT Sport Cup το 2015.
Νέες εκδόσεις από τη Seat

Μετά την παρουσίαση του Leon X-Perience στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού η Seat σχεδιάζει την επέκταση της γκάμας του πέρα από την τετρακίνητη έκδοση, με την προσθήκη εκδόσεων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και μοτέρ βενζίνης 1.4 TSI και diesel 1.6 TDI.

Qashqai Nismo σχεδιάζει η Nissan
Την πιθανότητα δημιουργίας μιας έκδοσης επιδόσεων και για το Qashqai με τα διακριτικά Nismo αποκάλυψε στο Παρίσι ο ισχυρός άνδρας της Nissan στην Ευρώπη Paul Wilcox, τονίζοντας ότι η υποδοχή του GTR Nismo ξεπέρασε τις προσδοκίες ενώ σύντομα αναμένεται και το Pulsar Nismo.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ