Η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες για τη νέα γενιά της Quattroporte ανακοινώνοντας παράλληλα την παρουσίαση του ιταλικού μοντέλου στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2013.

Όσον αφορά τα στοιχεία που την αφορούν, η ιταλική φίρμα επιφυλάσσεται για την πρεμιέρα της στην αμερικανική έκθεση, γνωστοποιώντας μόνο ότι η νέα γενιά του μοντέλου αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη της Maserati και τους στόχους της οι οποίοι προβλέπουν τη διάθεση 50.000 μονάδων έως το 2015, από 6.159 αυτοκίνητα τα οποία διέθεσε κατά τη διάρκεια του 2011.

Παρά την έλλειψη επίσημης πληροφόρησης, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της νέας Quattroporte, είναι γνωστό ότι έχει μεγαλύτερο μήκος από τα 5,097 μέτρα του μοντέλου που θα αντικαταστήσει, στοιχείο που θα προσθέσει περισσότερο χώρο στα πίσω καθίσματα και στο πορτ μπαγκάζ, μια αλλαγή αναγκαία για την ευρύτερη αποδοχή του μοντέλου στην Κίνα.

Σε επίπεδο κινητήρα, η Quattroporte αναμένεται να υιοθετήσει τον V8 των 4,7 λίτρων, δια χειρός Ferrari, ο οποίος εφοδιάζει και την τρέχουσα γενιά της. Η απόδοση του, όπως προκύπτει με μια ματιά στον αριθμό κυκλοφορίας του ιταλικού μοντέλου, θα ανέρχεται σε 530 ίππους, μέγεθος μεγαλύτερο απ’ ότι στην GranTurismo που εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα.

Παράλληλα με τον παραπάνω κινητήρα οι πληροφορίες θέλουν την ιταλική φίρμα να διευρύνει την γκάμα της Quattroporte με V6 κινητήρες, καθώς, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της Maserati, Paolo Martinelli, «… οι νέοι κινητήρες που θα τοποθετηθούν στη νέα γενιά μοντέλων της Maserati δεν θα είναι μόνο ισχυρότεροι από ποτέ και οι ενδιαφέροντες από οδηγικής άποψης αλλά και πιο αποδοτικοί».