Για τρίτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα «Ο Δεσμός προσφέρει ζεστασιά» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρέχοντας ζεστασιά σε 3.376 επωφελούμενους για το χειμώνα 2014-2015. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή καυσίμων θέρμανσης σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας και σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης θέρμανσης.
Από το χειμώνα του 2012, ο Δεσμός έχει ανεφοδιάσει χάρη στις δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες αποκλειστικά για αυτό το πρόγραμμα, 123 φορείς κοινωνικής πρόνοιας και σχολεία με 171.566 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και 9,9 τόνους πέλλετ έχοντας βοηθήσει 7.174 συνανθρώπους μας. Η εφετινή εκστρατεία ενισχύθηκε σημαντικά από δωρεές της εταιρείας ΕΛΑΙΣ –UNILEVER και του Ιδρύματος Λάτση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί αξιοσημείωτα ο αριθμός φορέων και συνανθρώπων μας που στήριξε.
Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν 53 ανεφοδιασμοί σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με 89.724 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και 9,9 τόνους πέλλετ «ζεσταίνοντας» 3.376 συνανθρώπους μας. Η αξία αυτών των ανεφοδιασμών συνολικά ανήλθε σε 82.943, 47 ευρώ. Η επιτυχία του εφετινού προγράμματος, δίνει στην ομάδα του Δεσμού την ελπίδα ότι και την ερχόμενη χρονιά η εκστρατεία θα συνεχιστεί με την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία.
Λίγα λόγια για το Δεσμό
Ο Δεσμός είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων, τους οποίους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού. Απώτερος κοινός στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.
Η ομάδα του Δεσμού επικοινωνεί διαρκώς μια δράσεις και οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταγράφοντας τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες τους. Εν συνεχεία, εντοπίζουν πάσης φύσεως πλεονάσματα (τρόφιμα, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, κλινοσκεπάσματα, οικιακά/ηλεκτρικά σκεύη, βιβλία, παιχνίδια) και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών. Μετά την καταγραφή, συντονίζουν, διευκολύνουν και υλοποιούν της προσφορά από εταιρείες και ιδιώτες προς διαπιστευμένους προορισμούς.
Όσο για το πρόγραμμα «Ο Δεσμός προσφέρει ζεστασιά», αρχικά συλλέγονται οι πληροφορίες με τις ανάγκες των φορέων κοινωνικής πρόνοιας και των σχολείων, σε πετρέλαιο και καύσιμα θέρμανσης. Κατόπιν επεξεργασίας των πληροφοριών και βάσει μιας σειράς κριτηρίων που περιλαμβάνουν ενδεικτικά, την ετήσια κατανάλωση, τον αριθμό επωφελούμενων, άλλες πηγές χρημοτοδότησης κλπ., υλοποιούνται οι ανεφοδιασμοί.
Εκπρόσωπος του Δεσμού παρίσταται στον ανεφοδιασμό στο βαθμό του εφικτού, τόσο για την επίβλεψη της διαδικασίας και τον έλεγχο των παραστατικών, όσο και για την αποτελεσματικότερη επαφή με τον προμηθευτή, αλλά και τον φορέα-αποδέκτη της δωρεάς.