Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις υποστήριξης αδύνατων κοινωνικών ομάδων ολοκληρώθηκε σήμερα, Μ. Πέμπτη, από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), με τη διανομή πασχαλινών πακέτων με τρόφιμα σε 3.850 οικογένειες. Η διανομή τους διήρκεσε επτά ημέρες, με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των πολιτών.
Τα εορταστικά πακέτα, που περιείχαν κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά, τρόφιμα, τσουρέκια, καθώς και τα απαραίτητα παραδοσιακά είδη για το πασχαλινό τραπέζι, ήταν προσφορά της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Η Δύναμη της Προσφοράς», με τη στήριξη των εταιρειών SCA Hygiene Products, Πλαστικά Ελλάδος, Μαρινόπουλος ΑΕ και Καραμολέγκος.
«Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων στηρίζει 4.000 οικογένειες, περίπου 14.000 ανθρώπους σε όλη την πόλη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών και φορέων αποτελεί τεράστιο δείγμα εμπιστοσύνης για τη δουλειά που γίνεται αλλά και μεγάλη ευθύνη για το μέλλον».
Περνάμε οριστικά από τη φιλανθρωπία στην οργανωμένη αλληλεγγύη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων για την επιτυχία της εξαιρετικά σύνθετης δράσης, που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
«Ηλικιωμένοι ή μητέρες που αδυνατούσαν να μεταβούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, στον σταθμό Λαρίσης, εξυπηρετήθηκαν από φορτηγά του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων που παρέδωσαν τα προϊόντα στα σπίτια των δικαιούχων, με την αμέριστη συμπαράσταση και των ΕΛΤΑ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κ. Νίκος Κόκκινος.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Η Δύναμη Της Προσφοράς», σύμφωνα με την επικεφαλής της κυρία Έμη Λιβανίου, προχώρησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, ενώ στόχος της οργάνωσης είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, χρημάτων και τροφίμων, μέσω εθελοντών, οργανισμών, ιδρυμάτων και εταιρειών που προσφέρουν κοινωφελές έργο, οι οποίοι προβάλλονται και στο αντίστοιχο ετήσιο λεύκωμα που εκδίδει η ίδια για τρίτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας».
Σε δηλώσεις της η κυρία Αγγελική Μοτσάκου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Μαρινόπουλος ΑΕ που από το 2007 συμμετέχει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η προσπάθειά μας αυτή, σε συνεργασία με τον δήμο, παραμένει διαρκής. Είναι αδιάκοπη. Δεν είναι μόνο θέμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι και θέμα ανθρωπιάς».