Μεγάλη ανταπόκριση γνώρισε το κάλεσμα των κοινωνικών δομών του δήμου Χαλανδρίου για την συγκέντρωση τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στην κεντρική πλατεία της πόλης, με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίων. Εκατοντάδες απλοί πολίτες, καθώς και εταιρείες έδωσαν το «παρών» σε αυτή τη δράση αλληλεγγύης και προσφοράς, για την έμπρακτη στήριξη συμπολιτών μας που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει προσφέρει μέχρι σήμερα 28.024 προϊόντα σε δικαιούχους, ενώ η Δομή Παροχής Συσσιτίων έχει διανείμει 11.922 γεύματα σε Χαλανδραίους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι κοινωνικές δομές του δήμου στο σύνολό τους – κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δομή παροχής συσσιτίων και γραφείο διαμεσολάβησης – εξυπηρετούν περισσότερα από 800 άτομα, προσφέροντας γεύματα, φάρμακα, τρόφιμα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Στην επιτυχία της δράσης συμβάλλουν και επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και μεγάλες εταιρείες, που ακόμη και μετά το ανοιχτό ραντεβού του Σαββάτου, στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις κοινωνικές δομές, προκειμένου να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Σημαντική ήταν η συμβολή της Φιλαρμονικής του δήμου Χαλανδρίου, των χορευτικών συγκροτημάτων του Ιδρύματος Ζήση, των μουσικών Γ. Πολύζου, Γ. Μαρίνη, Λ. Λοίζου, Μ. Χαϊδα και Θ. Δημερλή για τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, του studio 47 για την φωτογραφική κάλυψη, των εθελοντών από το οικοτροφείο Πορεία, της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Επίσης, ως χορηγοί επικοινωνίας συνέβαλαν ουσιαστικά η Δημοτική Επιχείρηση ΦΛΥΑ, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, τα sites που πρόβαλαν δωρεάν το διαφημιστικό σποτ, καθώς και εφημερίδες και έντυπα με την δωρεάν προβολή της αφίσας.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους δημότες που συνεισέφεραν σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς και τις εταιρίες Vodafone, Αgrotica Center Hellas, Pizza Fan, Ok anytime markets, Προμηθευτική, Βazaar, Παχύλας, το American Community Schools, το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τα cafe bar Sixteen και Details, τα ζαχαροπλαστεία Tερκενλής, Γκέκας και Ivoire, την Intervino ΕΠE, τον Σύλλογο Κρητών Χαλανδρίου, το Ίδρυμα Ζήση, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου και τους ενοίκους του οικοτροφείου Πορεία. Τέλος, κάνει ιδιαίτερη μνεία στους καλλιτέχνες, κατοίκους της περιοχής, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη δημιουργία του διαφημιστικού σποτ, τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τους ηθοποιούς Ρένια Λουιζίδου, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, καθώς και στο studio Funkey και στην Oran Productions.