Ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό προσφέρεται από σήμερα και για μία περίπου εβδομάδα σε πολίτες που έχουν ανάγκη στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από τον δήμο Θερμαϊκού και δίκτυο εθελοντών. «Όλοι μαγειρεύουμε στα σπίτια μας και ένα πιάτο φαγητό που περισσεύει μπορούμε να το προσφέρουμε» δήλωσε η ψυχολόγος κυρία Φαίη Αναστασιάδου εργαζόμενη σε δομές της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού.
Πρόκειται για τη δράση «Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα» – ΣΤΟΠ, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά στην περιοχή, με τη συμμετοχή εθελοντών και συντονίστρια αρχή την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού. Η δράση υλοποιείται πιλοτικά στην περιοχή της Μηχανιώνας και εφόσον φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου.
Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν δημότες, όχι μόνο του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και από άλλες περιοχές, ακόμα και εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Το φαγητό θα διανέμεται σε άπορα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα των αρμόδιων υπηρεσιών της αντιδημαρχίας. Το φαγητό φυλάσσεται σε ειδικές εγκαταστάσεις σε κτίριο που βρίσκεται δίπλα σε αυτό της αντιδημαρχίας, σε κεντρικό σημείο της Μηχανιώνας. Όπως ανέφερε η κυρία Αναστασιάδου, τα μέχρι τώρα μηνύματα από την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το κάλεσμα είναι ενθαρρυντικά.
Η δράση υλοποιείται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση δήμου Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), τις Δημοτικές Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες (ΔΗΠΠΑΚΥΘ) και δίκτυο εθελοντών.