Συναυλία με στόχο την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση προς τους άπορους συμπολίτες διοργανώνει ο Δήμος Βόλου την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 20.30 στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσφέρθηκαν να παρουσιάσουν αφιλοκερδώς ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία δωρεάν.
Στη συναυλία που θα κλείσει την αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου θα εμφανιστούν ο τραγουδοποιός Μπάμπης Τσέρτος, ο βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο τραγουδοποιός Απόστολος Μόσιος και μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας.
Επιδίωξη είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (γάλατα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, αλευρι, κονσερβες κτλ.) για την ενίσχυση της δομής του δήμου που στηρίζει δυναμικά τους πιο ανήμπορους συμπολίτες.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς επισήμανε: «Στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που προωθείται από τον Δήμο Βόλου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας, παρουσιάζεται στο ολοκαίνουργιο θέατρο της Ν. Ιωνίας η συναυλία αυτή που καταδεικνύει την ανάγκη για συστράτευση σε έναν αγώνα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας και παράλληλα αποδεικνύει ότι οι καλλιτέχνες στέκονται αλληλέγγυοι στις ανάγκες της κοινωνίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, γιατί εκτός από την άμεση συμβολή τους, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στην κοινωνία, ένα μήνυμα με ισχυρό διαμορφωτικό, παιδαγωγικό φορτίο, που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι διαπλάθουμε μια καινούργια γενιά πιο ευαίσθητη, πιο ανθρώπινη και πιο συμμετοχική».
Ένα σημείο που επισημάινεται από τον Δήμο Βόλου είναι ότι ο Μπάμπης Τσέρτος ήταν ο πρώτος επίσημος καλεσμένος της περίφημης ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, που τη συντρόφευσε στην πρώτη της συναυλία στο ανοιχτό θέατρο Νέας Ιωνίας πριν από ακριβώς 15 χρόνια. Από τότε ήταν σταθερός συνοδοιπόρος της και του Ανδρέα Κατσιγιάννη.