Διανομή τροφίμων ξεκίνησε από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια του προγράμματος «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.».
Οι διανομές περιλαμβάνουν ρύζι, γραβιέρα, μακαρόνια και έχουν πραγματοποιηθεί στις δημοτικές κοινότητες Φαλάνθου και Κορυθίου. Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί διανομή στην δημοτική κοινότητα Λεβιδίου και την Παρασκευή στην δημοτική κοινότητα Μαντινείας. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα διανεμηθούν τρόφιμα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί όλα τα προϊόντα.
Οι δικαιούχοι είναι άτομα, τα οποία βρίσκονται καταγεγραμμένα στις λίστες της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου και έχουν επιλεγεί με κοινωνικά κριτήρια. Στις επόμενες ημέρες θα διατεθούν φέτα και λάδι στους δικαιούχους.
«Προσπαθούμε ως δήμος να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των πολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε τρόφιμα σε 50 οικογένειες για ένα μήνα μέσα από το πρόγραμμα του τμήματος ΑΧΕΠΑ της Τρίπολης. Οι δράσεις μας, όμως συνεχίζονται και το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα , είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια στο Κοινωνικό μας παντοπωλείο» αναφέρει η κυρία Μαρία Εικοσιδέκα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας στην Τρίπολη.
Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν πράγματα μπορούν να επισκεφθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στην πλατεία Βαλτετσίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00.