Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Από Καρδιάς» διοργανώνει ο δήμος Περιστερίου το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Κοινωνικούς Φορείς της πόλης.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Περιστερίου λειτουργεί ήδη ένα χρόνο και εξυπηρετεί πάνω από 400 άτομα, τα οποία είναι καταγεγραμμένα από την κοινωνική υπηρεσία και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ως προς την οικονομική και την κοινωνική τους κατάσταση.
«Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κοινωνικό μας παντοπωλείο, το οποίο δίνει δωρεάν τρόφιμα κάθε μήνα σε συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Εκτός από τρόφιμα, υπάρχει και χώρος με ρούχα, παπούτσια και είδη οικιακής χρήσεως» αναφέρει ο κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος, Αντιδήμαρχος Φροντίδας του πολίτη.
Την περίοδο των Χριστουγέννων δημιουργείται και τμήμα παιχνιδιών, το οποίο προσφέρει χαρά σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί κατά βάση με εθελοντές και τη συνεισφορά της κοινωνικής υπηρεσίας.
«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει φέρνοντας ό,τι μπορεί από το υστέρημά του για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να προσφέρουμε στους οικονομικά αδύναμους» προσθέτει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Ο δήμος Περιστερίου έχει δημιουργήσει ακόμη μια δομή αλληλεγγύης, το πρόγραμμα « Καθήκον κατ’ οίκον», μέσα από το οποίο προσφέρονται μαγειρεμένες μερίδες φαγητό σε σπίτια απόρων, αλλά και ανήμπορων πολιτών του δήμου.
Όποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια ή οτιδήποτε θεωρεί χρήσιμο μπορεί να προσέλθει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012 σε ένα από τα παρακάτω τέσσερα σημεία, όπου θα πραγματοποιούνται οι παραλαβές από εθελοντές. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Πλατεία Δημοκρατίας 1), στο ΚΑΠΗ Αγίου Ιεροθέου (Αγίου Ιεροθέου 142), στο ΚΑΠΗ Ανθούπολης (Αχαΐας 4 & Απολλωνίας) και στο Λόφο Αξιωματικών (Τζον Κέννεντυ 135) από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 210 5704275 στον κ. Θεοδωράκο και 210 5701091 στην κυρία Κορόγιαννη για να ενημερωθούν σχετικά.