Εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. «Ανοιχτή Αγκαλιά», στο πλαίσιο επάνδρωσης του πρώτου κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης για Άτομα με Αναπηρία.
«Το κοινωνικό Ιατρείο έχει ξεκινήσει την λειτουργία του ενάμιση μήνα και καταβάλλουμε προσπάθειες να δημιουργήσουμε κι ένα κοινωνικό φαρμακείο. Μέχρι σήμερα συνεργαζόμαστε με το Μητροπολιτικό φαρμακείο του Ελληνικού, το οποίο μας καλύπτει όλες τις ανάγκες σε φάρμακα για τα μέλη μας και όχι μόνο» αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Βακόνδιος, πρόεδρος του Συλλόγου.
Με τον σύλλογο συνεργάζονται 27 επιστήμονες υγείας σε όλη την Αθήνα, με τους οποίους κλείνονται ραντεβού και παρέχεται ιατρική φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Το κοινωνικό αυτό ιατρείο μπορούν να το επισκεφθούν εκτός από άτομα με αναπηρίες, ανασφάλιστοι, άποροι και άνεργοι. «Όποιος έχει ανάγκη δεν θα του την αρνηθούμε» τονίζει ο κ. Βακόνδιος και προσθέτει «Μπορούν να μας καλούν και να μας δηλώνουν τι πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι εμείς θα κανονίζουμε το ραντεβού με τον γιατρό για να τους εξετάσει».
Ο Σύλλογος «Ανοιχτή Αγκαλιά» προσφέρει στα μέλη του μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, αγγλικά, πληροφορική και μαθήματα αυτόνομης διαβίωσης, αλλά και αθλητικά προγράμματα. Η ετήσια συνδρομή για την συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα είναι 20 ευρώ, με τα οποία πραγματοποιείται και η εγγραφή στο σύλλογο.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει μπορεί να φέρει κάποια φάρμακα που του περισσεύουν στα γραφεία του Συλλόγου, Καζαντζάκη 8 και Ανδρονίκου, στην περιοχή Μυκονιάτικα, Αγ. Ανάργυροι, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 16:30-21:00 και Σάββατο 13:00-19:00. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον Σύλλογο μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 210 2691834 και στο 6937361442.