Σε μια διαφορετική εκδήλωση αλληλεγγύης με θέμα «Ναρκωτικά και πρόληψη- Ο ρόλος της οικογένειας» μας καλεί o Δήμος Σικυωνίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και η θεατρική Ομάδα Μεταμόρφωση σε συνεργασία με τηΣικυώνια Σκηνή της Μηκώνης, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της 23ης Οκτωβρίου ώς Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο.
Η ιδέα και η πρωτοβουλία για αυτή την καινούρια Ημέρα Πράξης και Σεβασμού στον Συνάνθρωπο ξεκίνησε από το Δήμο Σικυωνίων το 2004, ο οποίος μαζί με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του Aids (UNAIDS) κ. Μέρω Κεσεσίογλου, το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και την Ελληνική Δράση Αφρικής (Μ.Κ.Ο.), διοργάνωσαν μία πολιτιστική-φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Τζένη Καρέζη με το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Το λουρί του Σωκράτη» από την παιδική σκηνή Μουλκίου Κορινθίας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.
Το 2010 η «Μεταμόρφωση», σε συνεργασία με την Πρέσβειρα κ. Μ. Κεσεσίογλου, το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και την Ελληνική Δράση Αφρικής, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να καθιερωθεί η 23η Οκτωβρίου κάθε χρόνου ως καινούρια Παγκόσμια μέρα πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο και συνδιοργάνωσαν ανάλογη πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση στις 23 Οκτωβρίου του 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτήριων Νέα Γενιά Ζηρίδη στα Σπάτα, όπου παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Θωμά Χαλβατζή «Το Μυστικό της Ζωής» από την νέα Παιδική Σκηνή Μουλκίου Κορινθίας σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS), κυρία Μέρω Κεσεσίογλου. Επίσης, θα παρευρεθεί η κυρία Ιωάννα Μαρή, πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής (σε 19 χώρες του κόσμου) και της αντίστοιχης Ελληνικής Οργάνωσης με πρόσβαση στα Ηνωμένα Έθνη (Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ), η οποία θα μιλήσει για την αγωγή υγείας και την πρόληψη από τα θεμέλια της ζωής, με στόχο μια νέα προσέγγιση διαπαιδαγώγησης. Ακόμη, η κυρία Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ θα μιλήσει για το έργο και τη δράση της ΣΤΡΟΦΗΣ.
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται η προβολή μικρού μήκους ταινίας «Καθαρό Ραδιόφωνο»,του Γιώργου Τελτζίδη και θα παρουσιαστεί θεατρικό αναλόγιο αποσπάσματος του έργου «Η Δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα», της Ντίνας Γιαμπουράνη,σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καρβουντζή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου και για την παρακολούθηση της θα υπάρχει το συμβολικό εισιτήριο των 3 ευρώ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ, Πρόγραμμα «Στροφή». Όσοι ενδιαφέρονται να παρευρεθούν μπορούν να καλέσουν στα τηλ. 27420-25.940, 6944-570.986 από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ, για την έγκαιρη κράτηση της θέσης τους.