Στην δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη του Νοεμβρίου, προχωράει ο δήμος Αχαρνών.
«Σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή κάνουμε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας και πιστεύω ότι το κοινωνικό παντοπωλείο θα είναι μια ανακούφιση γι’ αυτούς» αναφέρει η κυρία Μαρία Ντούρου, διευθύντρια κοινωνικής πολιτικής του δήμου Αχαρνών.
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνονται δεκτές προσφορές σε τρόφιμα (κατά προτίμηση μακράς διαρκείας), είδη καθαριότητας, είδη ατομικής υγιεινής, σχολικά είδη, είδη ρουχισμού σε καλή κατάσταση και παιχνίδια.
«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την συλλογή τροφίμων, αλλά και των υπόλοιπων πραγμάτων και κάνουμε έκκληση σε εταιρείες αλλά και σε ιδιώτες να συμβάλλουν σ’ αυτήν την ενέργεια για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους» προσθέτει η κυρία Ντούρου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στην οδό Αγ. Τριάδος 86 και Εσπερίδων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και λειτουργεί καθημερινά από 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο χώρο υπάρχει προσωπικό, το οποίο παραλαμβάνει τις προσφορές. Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 2132072543,- 456,- 473.
Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει στα πλαίσια της δράσης Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του επιχειρησιακού προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νόστος.