Η εβδομάδα δωρεάν ουρολογικού ελέγχου και ενημέρωσης για την ακράτεια, που διοργανώνει η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με τη συνεργασία των Γενικών Νοσοκομείων «Παπαγεωργίου», «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», καθώς και 50 ιδιωτών ιατρών.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βορείου Ελλάδας γενικότερα, θα έχουν την ευκαιρία μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου να ενημερωθούν για την ακράτεια, η οποία αν και αποτελεί ένα συχνό ιατρικό πρόβλημα, δεν παύει να θεωρείται ταμπού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας με τα γραφεία της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για ενημέρωση και δωρεάν εξέταση στα τρία Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε 50 ιδιώτες Ουρολόγους –μέλη της Εταιρείας σε Μακεδονία και Θράκη.
Η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος αποτελεί έναν ανεξάρτητο, θεσμικό φορέα που στόχο έχει τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της ιατρικής ειδικότητας της Ουρολογίας στη Βόρεια Ελλάδα, τη βελτίωση της Ουρολογικής φροντίδας που παρέχεται στον πολίτη, τη δια βίου επιστημονική κατάρτιση των Ουρολόγων, καθώς και τη δια βίου συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικών ιατρών στα πλαίσια των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων.
Η ΟΥ.Ε.B.E. για την καλύτερη επίτευξη των στόχων της συνεργάζεται αρμονικά με θεσμικούς φορείς της Πολιτείας σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς έκφρασης και εκπροσώπησης των Ουρολόγων της χώρας μας, όπως η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ουρολόγων Ελλάδος.