Δωρεάν αλληλοδιδακτικά μαθήματα διοργανώνει το δίκτυο fringenetwork στο χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι», με σκοπό την δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση.Τα μαθήματα αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων,αλλά και στη σύσφιξη των μελών με σκοπό να αποδοθούν οφέλη, σε δεύτερη φάση, προς την κοινότητα.
«Αποσκοπούμε στην σύσταση μιας κοινότητας αλληλεγγύης και υποστήριξης μεταξύ των συμμετεχόντων όπου καθένας θα μπορεί να επενδύει χρόνο, εφόσον το επιθυμεί, μέσω διδασκαλίας, προσφοράς υπηρεσιών ή συμμετοχής σε δράσεις. Τα μέλη της κοινότητας είναι ισότιμα και έχουν τη δυνατότητα εισήγησης και οργάνωσης δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τα ίδια τα μέλη, ή σε συνεργασία με άλλους φορείς» αναφέρει η κυρία Ζαφειρένια Μπροκαλάκη, υπεύθυνη του προγράμματος
«Έχουν δημιουργηθεί τμήματα εθελοντικής διδασκαλίας ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό, στα οποία άνθρωποι κάθε ηλικίας θα μπορούν να διδάσκονται εντελώς δωρεάν από επαγγελματίες, μια τέχνη, μια ξένη γλώσσα, μια δεξιότητα, ένα θεωρητικό ή ένα πρακτικό μάθημα σε εβδομαδιαία βάση. Στην πορεία, δηλαδή από τον Ιανουάριο και μετά, όποιος από τους «μαθητές» το επιθυμεί μπορεί να ανταποδώσει τις ώρες που παρακολούθησε προσφέροντας, για ίσο αριθμό ωρών, εθελοντική εργασία σε ένα από τα project ή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις , προκειμένου να συνεισφέρει σε δράσεις αλληλεγγύης.
Το αλληλοδιδακτικό πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις τριμηνιαίους κύκλους ξεκινώντας από τις 15 Οκτωβρίου.
Κύκλος Α΄ Οκτώβριος –Δεκέμβριος 2012
Κύκλος Β΄ Ιανουάριος –Μάρτιος 2013
Κύκλος Γ΄ Απρίλιος –Ιούνιος 2013
Κύκλος Δ΄ Ιούλιος –Σεπτέμβριος 2013
Οι βασικοί άξονες των μαθημάτων αφορούν μαθήματα εκμάθησης τεχνών, εκμάθησηςγλώσσας, σχολικά/ πανεπιστημιακά, επαγγελματικής κατάρτισης, γενικού ενδιαφέροντος και ειδικής αγωγής.Κάθε μέλος είναι ελεύθερο να προτείνει επιπλέον θεματικές ενότητες και τα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στο Βρυσάκι και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο δίκτυο του Fringe (η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους στο www.fringenet.gr) για να μπορούν να παρακολουθήσουν όσα μαθήματα επιθυμούν.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά από τις 10.00 έως τις 20.00 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης & Δράσης,οδός Βρυσακίου17,Πλάκα [Πίσω από τη Στοά του Αττάλου. Μετρό: Μοναστηράκι].Το ακριβές πρόγραμμα με τις ημερομηνίες έναρξης και το ωράριο των μαθημάτων θα ανακοινωθεί προσεχώς.