Μια νέα πρωτοβουλία στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες ξεκίνησαν οι παραγωγοί του Δασωτού στο Κάτω Νευροκόπι, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεργαστούν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους κατευθείαν στους καταναλωτές.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αποφασίσαμε να ενωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στο σύστημα των εμπόρων. Τα προϊόντα μας θα φτάνουν από το χωράφι στο καλάθι του καταναλωτή χωρίς τη μεσολάβηση των εμπόρων, οι οποίοι κερδίζουν χρήματα εις βάρος μας και εις βάρος των καταναλωτών» αναφέρει ο κ. Γιώργος Αμαραντίδης, εκπρόσωπος των παραγωγών.

{{{ moto }}}

Η ομάδα των παραγωγών πέρα από πατάτες καλλιεργεί και φασόλια και «αν υπήρχε και μύλος στην περιοχή θα μπορούσαμε να κάνουμε βήματα και στην επεξεργασία των σιτηρών», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Αμαραντίδης.

Τα προϊόντα τους έχουν κερδίσει την πιστοποίηση Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και ακολουθούν πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για την καλλιέργεια τους.

«Δεχόμαστε παραγγελίες από όλη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας των ακριβών μεταφορικών θα προτιμούσαμε να μη δεχόμαστε μεμονωμένες παραγγελίες, αλλά συνολικές παραγγελίες οργανωμένες από την δημοτική αρχή της κάθε πόλης. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθούν οι χαμηλές τιμές και θα πηγαίνει ένα φορτηγό με παραγωγούς, το οποίο θα μοιράζει τα προϊόντα στους καταναλωτές συνολικά» τονίζει ο κ. Αμαραντίδης.

Οι τιμές όσον αφορά τις πατάτες είναι 0,50 λεπτά το κιλό, τα καθιστά φασόλια 3 ευρώ το κιλό, τα πλακέ φασόλια 4 ευρώ το κιλό, ενώ οι γίγαντες 5 ευρώ το κιλό.

Οι παραγωγοί του Δασωτού θα βρίσκονται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην έκθεση, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Βόλου στο λιμάνι του Βόλου. Εκεί, θα κεράσουν τους επισκέπτες εδέσματα σχετικά με τις πατάτες.

Για παραγγελίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ: 6972727984 από Cosmote,
στο 6931183456 από Wind, στο 6976599387 από What’s up και με email στο omadadasoto@yahoo.gr.