Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Έλληνες πολίτες κάνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προκειμένου να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Ο έρανος πραγματοποιείται από το 1961 με έγκριση της αδείας από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το συλλεγόμενο ποσό κατατίθεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος για την ενίσχυση της Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου, τη Φιλοξενία Καρκινοπαθών σε Αποθεραπεία με σκοπό την ίαση και τη προμήθεια του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού.

«Στηριζόμαστε στην χορηγία του απλού Έλληνα πολίτη, ο οποίος ακόμα και με μισό ευρώ μπορεί να μας βοηθήσει» αναφέρει ο κ. Σταύρος Μπεσμπέας, πρόεδρος
της Ελληνικής Αντικαρκνικής Εταιρείας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του
ΠανελληνίουΑντικαρκινικούΕράνου.

«Έχουμε κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο στην Παιανία εξοπλισμένο με μηχανήματα, τα οποία μπορούν να ελέγξουν όλα τα όργανα εκτός των οστών και του εγκεφάλου. Από την 1η Δεκεμβρίου του 2011 σταμάτησε η λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης χορηγιών. Ευελπιστούμε εντός του έτους να ξεκινήσει η λειτουργία του προκειμένου να εξετάζονται δωρεάν όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη και να μην μένει αναξιοποίητο ένα τέτοιο κέντρο. Μέσα στον ίδιο χώρο έχουμε επεκτείνει τις εγκαταστάσεις για να φτιάξουμε ένα ερευνητικό κέντρο και ένα μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό κέντρο για την εξειδίκευση των γιατρών στην ογκολογία» προσθέτει ο κ. Μπεσμπέας.

Οι εθελοντές, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον έρανο θα παραλάβουν μπλοκάκια με αποδείξεις διαφόρων ποσών, τα οποία ξεκινούν από τα πενήντα λεπτά και θα τα δίνουν στους πολίτες ανάλογα με το ποσό που θα διαθέτουν. Η μεταφορά των εθελοντών στις περιοχές, στις οποίες θα συλλέξουν τα χρήματα θα γίνει δωρεάν.

Όσοι Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες του Λεκανοπεδίου Αττικής θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο, μπορούν να
επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210 64 40 785, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 15:00.