H Kοινωνική Yπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης συνεχίζει το κοινωνικό της πρόγραμμα προκειμένου να υποστηρίξει τους δημότες, οι οποίοι έχουν οικονομική αδυναμία. Εφέτος, συνεχίζονται τα φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα οποία είχαν ξεκινήσει από πέρυσι τον Μάρτιο, με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

«Μετά από εκκλήσεις των γονέων ότι τα παιδιά τους δυσκολεύονταν στα μαθήματα του σχολείου και ότι χρειάζονταν φροντιστηριακή υποστήριξη, την οποία δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν οι ίδιοι στα παιδιά τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτά τα μαθήματα. Ήρθαμε σε επαφή με καθηγητές, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και να αφιερώσουν κάποιες ώρες γι’ αυτά τα μαθήματα» αναφέρει ο κ. Χρήστος Γιαννάκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Ηλιούπολης.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται σε αίθουσες του Α΄ Δημοτικού σχολείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο στην κυρία Δεσύπρη Βιβή, στα τηλέφωνα 210 9970053 και 210 9970055.

Νέος κύκλος για την προμήθεια προϊόντων χωρίς μεσάζοντες
Η προμήθεια τροφίμων απ’ ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη συνεχίζεται και φέτος, σε προσιτές τιμές χωρίς καμία συμμετοχή μεσαζόντων.

Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν πατάτες, όσπρια, λάδι, φέτα και αλεύρι. Και την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου τις ίδιες ώρες θα διατεθούν μέλι, ρύζι και τυροκομικά προϊόντα.

«Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά, αρίστης ποιότητας και σε πολύ καλές τιμές. Οι παραγωγοί είναι επιλεγμένοι προσεκτικά προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές» αναφέρει ο κ. Γιαννάκης.

Τα προς διάθεση προϊόντα είναι τα εξής:

· Πατάτες νέας εσοδείας από την Καστοριά, θα διατεθούν σε 22κιλη συσκευασία με τελική τιμή 10 ευρώ

· Όσπρια κορυφαίας ποιότητας από το Άργος Ορεστικό Καστοριάς, διατίθενται ως εξής:

o Φασόλια Γίγαντες σε 2,5 κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
o Φακή σε 4κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
o Ρεβύθια σε 4κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
o Φασόλια πλακέ σε 2,5 κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
o Φασόλια μέτρια σε 4 κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή

· Λάδι από τον Αγ. Δημήτριο Επιδαύρου, θα διατεθεί σε 5λιτρη συσκευασία στην τελική τιμή των 13,5 Ε

· Φέτα από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, θα διατεθεί σε 4κιλη συσκευασία στην τιμή 5,70 Ε το κιλό

· Αλεύρι για όλες τις χρήσεις από τους Σοφάδες Καρδίτσας, θα διατεθεί σε 10κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 5 ευρώ και σε 25κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή 12,5 ευρώ.

· Θυμαρίσιο μέλι από τον Κίσσαμο Κρήτης. Θα διατεθεί σε 2κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 15 ευρώ, και σε 5κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 35 ευρώ (ίδιο με αυτό που διετέθη την προηγούμενη φορά).

· Ρύζι Μεσολογγίου ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Θα διατεθεί σε 5κιλη συσκευασία, με 6 ευρώ ντελική τιμή και ΝΥΧΑΚΙ σε 5κιλη συσκευασία, με 5 ευρώ τελική τιμή.

· Τυροκομικά προϊόντα από τον Ορεινό Μυλοπόταμο Κρήτης, θα διατεθούν ως εξής:

o Γραβιέρα, σε 14κιλο κεφάλι, κόβεται 2κιλά και άνω, με τιμή 9 ευρώ το κιλό
o Κεφαλογραβιέρα, σε 3κιλο κεφάλι που κόβεται και το μισό, με τιμή 9 ευρώ το κιλό
o Ανθότυρο ξερό, σε κεφάλι ενός κιλού περίπου, με τιμή 9 ευρώ το κιλό

Αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 3/9/2012, από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9970052.