Συλλογή σχολικών ειδών, ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών και βιβλίων, τα οποία θα δοθούν στο ίδρυμα Παιδόπολις στην Νεάπολη Λασιθίου, διοργανώνει στο Ηράκλειο η ομάδα των Minoistas από το πρωϊ της Τρίτης 28/8 έως την Παρασκευή 31/8.

Η συλλογή των αντικειμένων γίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι τους (ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Κ. Κ. Νέας Αλικαρνασσού) στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου απέναντι ακριβώς από τον κινηματογράφο Αστόρια.

«Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την συλλογή ειδών μετά από παράκληση κάποιων ανθρώπων που γνώριζαν τις ανάγκες του ιδρύματος και ήθελαν να προσφέρουμε την βοήθεια μας. Μαζεύουμε ελαφρώς μεταχειρισμένα (ή και καινούργια) ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, σχολικά είδη (από γόμες και ξύστρες μέχρι γεωμετρικά όργανα και τσάντες σχολικές) για τα 25 αγόρια ηλικίας από 6-18 ετών που φιλοξενεί το ίδρυμα» αναφέρει στο Βήμα μέλος των Minoistas.

Όσα αντικείμενα συγκεντρωθούν πρόκειται να μεταφερθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο ίδρυμα, όπου θα διεξαχθεί μια γιορτή για τα μικρά αγόρια με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του Ηρακλείου, οι οποίοι θα τραγουδήσουν για τους μικρούς μας φίλους.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη γιορτή στην Νεάπολη Λασιθίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο minoistas@gmail.com και μέχρι 5/9 το βράδυ.