Tέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει την λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ναυπλιέων. Μετά από πρωτοβουλία τεσσάρων καθηγητών και μάλιστα αδιόριστων, οι οποίοι πρότειναν στον δήμαρχο την σύσταση ενός κοινωνικού φροντιστηρίου για την μαθησιακή υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων μαθητών.

Μετά την ανοικτή πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Κωστούρου, για την συμμετοχή όσων εκπαιδευτικών θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά την διδασκαλία τους σε μαθητές του Κοινωνικού φροντιστηρίου, το ενδιαφέρον που σημειώθηκε ήταν αξιοσημείωτο.

«Πέρα από τα βασικά μαθήματα των κατευθύνσεων θα προσφέρονται και μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά και ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο. Το πρόγραμμα θα στεγαστεί σε αίθουσες των σχολείων του Ναυπλίου και αργότερα θα επεκταθεί και στις γύρω δημοτικές κοινότητες. Όσο θα κυλάει η σχολική χρονιά και θα βλέπουμε τις ανάγκες των μαθητών θα εξελίσσουμε και το πρόγραμμα» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Κωστούρος.

Οι εγγραφές των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου θα ξεκινήσουν στις 3 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην γραμματεία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, αλλά και ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ναυπλιέων. Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 27520 97734.