Εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού δρόμων στη Σίφνο διοργανώνει η επιτροπή Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Κυριακή 12 Αυγούστου. Με σύνθημα «Διατηρούμε τους δρόμους του νησιού μας καθαρούς» ο κ. Γεώργιος Βένιος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής δυσαρεστημένος με την θέα των σκουπιδιών στους δρόμους αποφάσισε να διοργανώσει αυτή την ενέργεια, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στον εθελοντισμό.
«Συνήθως στα μέσα Ιουλίου παρατηρούμε στα χαντάκια δεξιά και αριστερά των δρόμων πεταμένα μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και σακούλες. Κάθε πρωί, όπως πηγαίνω στο γραφείο, σταματώ και μαζεύω αρκετά. Έτσι σκέφτηκα να βγούμε όλοι οι κάτοικοι του νησιού και οι τουρίστες με τα μηχανάκια ή τα αυτοκίνητα τους και να μαζέψουμε αντικείμενα, που βρίσκονται στα χαντάκια» αναφέρει ο κ. Βένιος.
Στην δράση θα συμμετέχουν ανά ζευγάρια για να μπορεί ο ένας να βλέπει τα αντικείμενα ενώ ο άλλος οδηγεί. Και όταν θα ολοκληρωθεί η λίστα με τους εθελοντές θα τους προσδιορίσουν το μέρος που θα αναλάβει ο καθένας. «Τρεις από τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου είναι 10 χιλιομέτρων και οι υπόλοιποι γύρω στα 6 χιλιόμετρα. Έχω υπολογίσει ότι με 24 εθελοντές σε 2 με 3 ώρες θα έχουμε τελειώσει» προσθέτει ο κ. Βένιος.
Για συμμετοχές, έως τις 10 Αυγούστου, στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. 22840 31977.