Μετά την επιτυχημένη διάθεση ελαιολάδου στο Μαρούσι, το τριήμερο 19 – 21 Ιουλίου, η αγροτική ομάδα ανεξάρτητων ελαιοπαραγωγών Σητείας Κρήτης Cooperativa Sitia προσέφερε 100 λίτρα έξτρα παρθένου ελαιολάδου στο Δήμο σε ανταπόδοση της καλής συνεργασίας. Τα δοχεία με λάδι θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Αποφασίσαμε ένα μέρος της παραγωγής μας να το διαθέσουμε στον κόσμο στη μισή τιμή, προκειμένου να τους βοηθήσουμε αλλά και να γνωρίσουν το λάδι μας. Στην αγορά το βρίσκεις από 5 ευρώ το λίτρο και τώρα θα το διαθέτουμε 3,5 ευρώ το λίτρο. Στο εξωτερικό έχουμε δει την τιμή του να αγγίζει και τα 20 ευρώ το λίτρο» είπε για τη διανομή η ελαιοπαραγωγός, κυρία Βασιλιά Φραγκάκη, στο Βήμα.

Το ελαιόλαδο Π.Ο.Π (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) οξύτητας 0,39%, πωλήθηκε σε δοχεία των 5 λίτρων στην τιμή των 17,50 €/δοχείο, και από το 1998 διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς αποσπώντας το πρώτο βραβείο.

«Πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες ενέργειες, γιατί το λάδι είναι βασικό αγαθό και δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι» σχολίασε η κυρία Φραγκάκη.

Η διάθεση πραγματοποιήθηκε στο πάρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της Αμαρυσίας και Αρτέμιδος από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. και κατά τις απογευματινές ώρες από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.