Φοιτητές Ιατρικής θα ενισχύσουν εθελοντικά φέτος το καλοκαίρι τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδος. Μετά από πρωτοβουλία του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ θα βρίσκονται από τις 16 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου στα Κέντρα Υγείας Θάσου, Κασσανδρείας, Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Μουδανιών.

«Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από το 1996 αλλά πριν από τρία χρόνια σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Φέτος, αποφασίσαμε να επαναφέρουμε το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας, με στόχο την κοινωνική προσφορά και παράλληλα την εκπαίδευση των φοιτητών» αναφέρει ο κ. Κώστας Ιμπριάλος, πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ.

{{{ moto }}}

«Οι φοιτητές μετέχουν εθελοντικά και διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Κέντρων Υγείας. Το κάθε κέντρο υγείας θα φιλοξενεί δύο φοιτητές, οι οποίοι θα καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδα μετάβασης και διατροφής τους. Μέσω του προγράμματος αυτού θα ενισχυθούν οι ιατροί των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών» αναφέρει η κυρία Ευθυμία Μαυρίδου, υπεύθυνη του προγράμματος.

Στα γραφεία της ΕΕΦΙΕ έφτασαν 80 αιτήσεις φοιτητών Ιατρικής, αλλά αξιοποιήθηκαν οι 70. Το σημαντικότερο κριτήριο ήταν να έχουν τελειώσει το τρίτο έτος των σπουδών τους προκειμένου να έχουν την κλινική εμπειρία και να μπορούν πραγματικά να φανούν χρήσιμοι. Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε έξι επταήμερα και ο κάθε φοιτητής έχει διαλέξει σε ποιο θα τοποθετηθεί.

«Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βοηθήσω και να προσφέρω σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Συμμετείχα και πέρσι σ’ ένα ανάλογο πρόγραμμα και μου άρεσε πολύ ως εμπειρία. Μετά από το 8ωρό μας έχουμε ελεύθερο χρόνο και μπορούμε να συνδυάσουμε και τις διακοπές μας» αναφέρει η κυρία Ευαγγελία Δεληγεώρογλου, η οποία βρίσκεται στο έκτο έτος σπουδών της και θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 6 επταήμερα, από τις 16 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επταημέρων είναι:

1ο επταήμερο: 16 Ιουλίου – 22 Ιουλίου

2ο επταήμερο: 23 Ιουλίου – 29 Ιουλίου

3ο επταήμερο: 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου

4ο επταήμερο: 6 Αυγούστου – 12 Αυγούστου

5ο επταήμερο: 13 Αυγούστου – 19Αυγούστου

6ο επταήμερο: 20 Αυγούστου – 26 Αυγούστου