Αλληλεγγύη
από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στον Πειραιά

Δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στον Πειραιά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δωρεάν εξετάσεις από την Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα έχουν οι κάτοικοι του Πειραιά. Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πρόνοιας) και τον Δήμο Πειραιά υλοποιούν πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας σε κατοίκους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι).
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου 2012, στον Τινάνειο Κήπο και περιλαμβάνει υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την παιδιατρική και γυναικολογική.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης των ανασφάλιστων παιδιών της πόλης.
«Το πλεονέκτημα αυτής της μονάδας σε σύγκριση με τις σταθερές μονάδες μας είναι ότι κινείται και έτσι εντοπίζουμε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να προσφέρουμε μια πολύ σημαντική βοήθεια στις γειτονιές» αναφέρει ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας των Γιατρών του Κόσμου.
« Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μονάδας εξυπηρετήθηκαν 60 πολίτες, γεγονός που αποδεικνύει την χρησιμότητα της μονάδας αυτής» προσθέτει ο κ. Γιαννακόπουλος.
Η κινητή Ιατρική Μονάδα θα βρίσκεται σε διαφορετική γειτονιά του Πειραιά κάθε μέρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις γειτονιές που θα επισκέπτεται η μονάδα, τις ειδικότητες των ιατρών που θα υπάρχουν και τις ώρες εξετάσεις μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνήσουν στο 210-3213150.
Αλληλεγγύη περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ