Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές λυκείου, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικά φροντιστήρια, πραγματοποιούν καθηγητές στο Δήμο Ζωγράφου. Από το Πάσχα μέχρι σήμερα τέσσερις καθηγητές όλων των ειδικοτήτων (Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Χημικοί) παραδίδουν μαθήματα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα σε ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης στα Άνω Ιλίσσια

«Ο Δήμος Ζωγράφου αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν και θέλοντας να στηρίξει τους μαθητές του Λυκείου και τις οικογένειες τους δημιούργησε το κοινωνικό φροντιστήριο. Η ανταπόκριση των καθηγητών ήταν πολύ μεγάλη καθώς δήλωσαν συμμετοχή 15 άτομα, άλλοι εργαζόμενοι σε σχολεία και άλλοι άνεργοι. Από Σεπτέμβρη πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε όλους» αναφέρει η κυρία Νατάσσα Καζάκου, υπεύθυνη για το κοινωνικό φροντιστήριο.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μαθήματα σε δέκα μαθητές της Α΄ Λυκείου, αλλά από τον Σεπτέμβρη θα γίνονται μαθήματα για όλες τις τάξεις του Λυκείου.

«Επειδή ξεκινήσαμε πριν ενάμιση περίπου μήνα αυτό που προλαβαίναμε να κάνουμε ήταν επαναληπτικά μαθήματα, που θα βοηθούσαν τα παιδιά στις εξετάσεις. Το θετικό είναι ότι τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά και έχουν διάθεση για να μάθουν» αναφέρει ο κ. Χρήστος Μόκος, καθηγητής στο κοινωνικό φροντιστήριο.

«Η διάθεση να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο είναι η κινητήριος δύναμη για να συμμετέχουμε σ’ αυτό το πρόγραμμα» συμπληρώνει ο κ. Μόκος, ο οποίος συμμετέχει και στο σχολείο των φυλακών Αυλώνα.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για τα μαθήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το κοινωνικό φροντιστήριο μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2107486267 ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση dkyyzografou1@yahoo.gr.