Την «καθαρή, πεντακάθαρη πρωτιά» διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, όπως διεμήνυσε ο κ. Αλ. Τσίπρας ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό να του δώσει με την ψήφο του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς , η οποία «θα αποτινάξει τα δεσμά του Μνημονίου».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο , μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κερατέα επέμεινε ότι το Μνημόνιο ή το ανατρέπεις ή το εφαρμόζεις. «Εμείς θα το ανατρέψουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η νέα Βουλή» επεσήμανε o κ. Τσίπρας και προειδοποίησε ότι αντιθέτως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν».

Τόνισε ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται «τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς», η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , με τον ελληνικό λαό, θέτοντας ως μόνο πραγματικό δίλημμα των εκλογών το «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Οπως είπε, ο λαός μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ολοκληρώσει το βήμα της 6ης Μαΐου, δίνοντας ισχυρή απάντηση με την ψήφο του στην νέα κάλπη: «ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς».

Προσδιόρισε μάλιστα ως στόχους της κυβέρνησης της Αριστεράς :

-την «άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του»,

-την « επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης»,

-τη «ριζοσπαστική αναδιανομή των εισοδημάτων και του πλούτου»,

-την «ανακοπή της καταστροφής»,

-μια κυβέρνηση «για να ανοίξουμε δρόμο στη ελπίδα και στην αξιοπρέπεια».

Επιτέθηκε , για μια ακόμα φορά, με σφοδρά πυρά κατά της διαπλοκής και κατήγγειλε ότι το πολιτικό κατεστημένο του δικομματισμού εξυπηρέτησε, και με το μνημόνιο, «κάθε είδους εγχώρια ισχυρά συμφέροντα, στα πλαίσια ενός γενικευμένου πολέμου που έχουν κηρύξει στην κοινωνία».

«Το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens»
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει «το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens» την επόμενη μέρα των εκλογών σημειώνοντας ότι «θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού» ενώ εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες «θα αποδοθούν».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να κρύψει το Μνημόνιο, διαιρώντας το λαό και κινδυνολογώντας, όπως είπε.
«Οταν η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, προσπαθεί να τους διαιρέσει σε δήθεν «φιλοευρωπαίους» και «αντιευρωπαίους». «Δεν υπάρχουν ούτε φιλοευρωπαίοι ούτε αντιευρωπαίοι.
Υπάρχουν μόνον οι φιλομνημονιακές ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η τεράστια αντιμνημονιακή πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπάρχει μόνον ο κίνδυνος του Μνημονίου», σημείωσε.

Επίσης, εξαπέλυσε πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε «ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο». Χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ.Βενιζέλο για τον οποίο είπε, αναφερόμενος στη μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση της μετενέργειας, την κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων, ότι «υπήρξε ο πιο αποτελεσματικός νομοθέτης της διαπλοκής».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ξαναφέρουν το μνημόνιο από την πίσω πόρτα στις 18 Ιουνίου, «αν γλυτώσουν από την ισχυρή απόρριψη του λαού στις εκλογές». Γι αυτό, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι «το τελευταίο, κρίσιμο και αποφασιστικό δημοψήφισμα για το Μνημόνιο».
»