Στις εκλογές ο λαός πρέπει να κοιτάξει μπροστά, όχι μόνο για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από το λιμάνι του Λαυρίου πριν από την αναχώρηση για την ετήσια εκδήλωση-προσκύνημα στη Μακρόνησο.

Οπως επισήμανε, «η Μακρόνησος μπορεί να θεωρείται ένα μνημείο του παρελθόντος, ο ηρωισμός όμως, το να πας κόντρα στο ρεύμα, το να βλέπεις το αύριο που έχει εναλλακτική λύση, είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ο λαός έχει και χθες και σήμερα και αύριο. Στις 17 του Ιούνη πρέπει να κοιτάξει μπροστά και όχι μόνο το τι θα γίνει στις 18 του Ιούνη».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι «ήρθε η ώρα οι έλληνες πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό», η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Το να την καταδικάσω νομίζω ότι είναι περιττό γιατί η ΕΕ και το ΔΝΤ για το ΚΚΕ είναι μέτωπα πάλης μέσα από τον αγώνα εδώ στον τόπο μας». Και συμπλήρωσε: «Αυτό όμως που βγαίνει από αυτή τη δήλωση είναι ότι στις 17 του Ιούνη ο λαός μοιάζει σαν να ανεβαίνει σ’ έναν εξώστη. Από αυτόν τον εξώστη ή θα ανέβει πιο ψηλά, στην κορυφή ή θα πέσει στον γκρεμό. Ετσι καθαρά τα λέμε. Στις 18 του Ιούνη ο καταλυτικός ρόλος θα ανήκει στον λαό και στο ΚΚΕ».