Εκλογές 2012
από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 
 

Η απόρρητη έκθεση για το κράτος και τις τράπεζες

Το non paper του Λουκά Παπαδήμου - Δραματική προειδοποίηση για όσα απειλούν τη χώρα
Η απόρρητη έκθεση για το κράτος και τις τράπεζες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στο σημείο χωρίς επιστροφή που το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει πόρους να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και οι τράπεζες θα έχουν εξαντλήσει τα όρια δανεισμού τους από το ευρωσύστημα πλησιάζει επικίνδυνα η Ελλάδα όσο στο εσωτερικό εντείνεται η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και διεθνώς αμφισβητείται η ικανότητα της χώρας να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του απόρρητου σημειώματος το οποίο παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο τέως πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος την 11η Μαΐου, παραμονή του κύκλου συσκέψεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης που κατέληξαν σε ναυάγιο και στην προκήρυξη των εκλογών της 17ης Ιουνίου.


Το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα το σημείωμα το οποίο έδωσε να διαβάσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των κομμάτων. Οι αρχηγοί ενημερώθηκαν σε βάθος για τη δραματική επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών από τα μέσα κιόλας Ιουνίου, την εκροή καταθέσεων και το αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να περιέλθει ανά πάσα στιγμή η χώρα ακόμη κι από ένα τυχαίο γεγονός.
Αναλυτικά στο σημείωμα του κ. Παπαδήμου, που προκάλεσε μάλιστα πολιτική ένταση καθώς δεν υπεγράφη από τον τέως πρωθυπουργό ούτε δημοσιοποιήθηκε, αναφέρονται τα εξής:

Α. Διαθέσιμα Ελληνικού Δημοσίου
1. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (8.5.2012), η κεντρική πρόβλεψη για την εξέλιξη των εισροών (φορολογικά έσοδα και δανεισμός) και εκροών (δαπάνες και εξυπηρέτηση δημόσιου χρέους) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου θα μειώνονται σταδιακά από περίπου 3,8 δισ. ευρώ στις 11/5 σε περίπου 700 εκατ. ευρώ στις 18/6, και από τις 20/6 θα διαμορφωθούν σε αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Η προβλεπόμενη ανεπάρκεια διαθεσίμων στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπορούσε προσωρινά να καλυφθεί με την άντληση κεφαλαίων από το απόθεμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.

2. Η κεντρική όμως πρόβλεψη έχει ήδη τροποποιηθεί προς το δυσμενέστερο διότι στις 10/5 ο δανεισμός από την ΕΕ ήταν 4,2 δισ. ευρώ έναντι του αρχικά αναμενόμενου ποσού των 5,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η πραγματική εξέλιξη στα φορολογικά έσοδα αποδεικνύεται χαμηλότερη της προβλεπόμενης, ενώ η αύξηση των δαπανών μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του κεντρικού σεναρίου. Επομένως, εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των συνολικών δαπανών του από τα μέσα Ιουνίου.

3. Η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και μια νέα προεκλογική περίοδος θα επηρεάσουν αρνητικά την εξέλιξη των εσόδων, ενώ και η συγκράτηση των δαπανών καθίσταται δυσκολότερη. Κατά συνέπεια, το ταμειακό πρόβλημα του Δημοσίου μπορεί να εμφανιστεί από τις αρχές Ιουνίου. Οι εξελίξεις αυτές θα δυσχεραίνουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων στους επόμενους μήνες.

4. Από τα τέλη Ιουνίου και μετά, η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις του εξαρτάται πλήρως από την έγκριση της καταβολής των επόμενων δόσεων των δανείων από το EFSF και το ΔΝΤ. Η έγκριση αυτή θα στηρίζεται στην αξιολόγηση από την τρόικα της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος.

Β. Τραπεζικές καταθέσεις και ρευστότητα της οικονομίας
5. Οπως είναι γνωστό, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω (i) του αποκλεισμού των ελληνικών τραπεζών από τις διεθνείς αγορές και (ii) της μεγάλης εκροής καταθέσεων. Συγκεκριμένα, από το τέλος του 2009 ως τον Μάρτιο του 2012, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 73,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό τους από τις αγορές έχει ως αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να στηρίζονται χρηματοδοτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα από το ευρωσύστημα. Το σύνολο αυτών των δανείων ανέρχεται σε 122 δισ. ευρώ.

6. Από τις αρχές Μαΐου παρατηρείται πάλι μείωση καταθέσεων. Από την 1/5 ως τις 9/5 η μείωση αυτή ήταν περίπου 2 δισ. ευρώ. Αν συνεχιστεί η εκροή καταθέσεων με τον ίδιο ρυθμό λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της ανησυχίας για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εκτιμάται ότι σε τρεις ως τέσσερις εβδομάδες οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν εξαντλήσει τα όρια δανεισμού από το ευρωσύστημα.

7. Η εντεινόμενη αρνητική αξιολόγηση της Ελλάδος και η αμφισβήτηση της ικανότητας της χώρας να παραμείνει στο ευρώ από τα ΜΜΕ, οικονομικούς αναλυτές και διεθνείς τράπεζες, σε συνδυασμό με κάποιο απρόσμενο γεγονός που μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το οικονομικό κλίμα και τις προσδοκίες των πολιτών, ενέχουν τον κίνδυνο απότομης επιτάχυνσης της απόσυρσης καταθέσεων. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, στη χρηματοδότηση της οικονομίας και συνεπώς στην οικονομική δραστηριότητα.

8. Συμπερασματικά, οι ανωτέρω εκτιμήσεις επιτείνουν την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών σταθερότητας και εμπιστοσύνης.


Ο κ. Παπαδήμος με δηλώσεις του σε διεθνή μέσα - πρώτα στη «Wall Street Journal» και στη συνέχεια στο CNBC - επεσήμανε και πάλι όλους τους κινδύνους που υπάρχουν για τη χώρα μας λόγω του αυξημένου φόβου που υπάρχει στο εξωτερικό για τις εξελίξεις. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ «είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «ανεπιθύμητο σενάριο για όλους».


Ζοφερή πραγματικότητα
Το Plan Β του Γενικού Λογιστηρίου

Δέκα ημέρες έπειτα από τις επισημάνσεις του κ. Παπαδήμου ήδη η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί. Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς και τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμούν ότι μετά τη βύθιση των εσόδων τον Μάιο και την παρατεταμένη αβεβαιότητα η υστέρηση των εσόδων ως το τέλος του έτους είναι πιθανόν να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ.
Οι ίδιοι σε αλλεπάλληλες συσκέψεις εξετάζουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια-σχέδια για στήριξη της ρευστότητας του Δημοσίου στην περίπτωση που λόγω πολιτικών εξελίξεων δεν καταβληθούν εγκαίρως οι επόμενες δόσεις του δανείου από την τρόικα.

Το βασικό σενάριο προβλέπει δανεισμό του Δημοσίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο διαθέτει πόρους ύψους 3 δισ. ευρώ προκειμένου αν παραστεί ανάγκη να καταβάλει μισθούς συντάξεις και να καλύψει ανελαστικές δαπάνες, στην περίπτωση που αρχίσουν να εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα.
Παράλληλα το υπουργείο θα προχωρήσει σε περισσότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων για να καλύψει επείγουσες ταμειακές ανάγκες. Το Δημόσιο αντλεί κάθε μήνα μέσω των εντόκων γραμματίων περί τα 2,6 δισ. ευρώ για να ανανεώσει τίτλους που λήγουν και να καλύψει ένα μέρος των αναγκών. Οι τελικές αποφάσεις θα κριθούν φυσικά από τις πραγματικές ανάγκες.


Εκλογές 2012 περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (94)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Λεφτά υπάρχουν...... | 29/05/2012 11:42
  Δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό το εγγυάται ο κ. Δραγασάκης, ο κ. Λαφαζάνης ο κ. Παπαδημούλης', ο κ. Στρατούλης και βέβαια ο κ. Τσίπρας. Αν δεν βρεθούν, θα τα βάλουν οι ίδιοι από τις καταθέσεις τους που προέκυψαν από την πολύχρονη εργασία. Αγαπητοί κύριοι, σας ζάλησε το ύψος. Το ίδιο σύνδρομο πάθαμε και εμείς , οι παλαιοί Ε Δ Α ίτες το 1958 με το 24.42 και τους 79 βουλευτές.....
  Παναγιώτης
  απάντηση35
   
   
  πω, πω, μα τι απόρρητο είναι αυτό! | 29/05/2012 04:54
  Απίστευτο απόρρητο καίτοι διαρρέει. Τότε είτε δεν είναι απόρρητο, είτε υπάρχουν ευθύνες αυτών που το διέρρευσαν. Ποιοί επωφελούνται της διαρροής; Μήπως η ΝΔ; Αλλά και ολίγον το ΠΑΣΟΚ;
  όχι ο Τζήμερος δεν επωφελείται νομίζω
  απάντηση41
   
   
  Ομολογία αποτυχίας | 29/05/2012 02:26
  Η απόρρητη έκθεση της ανικανότητάς του έπρεπε να λέγεται. Ενας άνθρωπος που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας με μοναδικό σκοπό την εφαρμογή του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και παραδίδει άδεια ταμεία, εργασιακό μεσαίωνα (που δεν ήταν στη δουλειά του να αλλάξει τα εργασιακά) και μηδενική ρευστότητα στο σύστημα. Απο το Μάρτιο περιμένουμε το νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μόλις χθες μπήκαν τα 18 δισ.ευρώ γιατί θα τιναζόνταν στον αέρα το σύστημα, ο νόμος ακόμα να έρθει με αποτέλεσμα όχι μόνο να κινδυνεύουν τα επόμενα 25 αλλά και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών να σκέφτονται να μην συμμετάσχουν στην αύξησης αφήνοντας το κράτος να πάρει το μερίδιό τους. Πως πας σε εκλογές κύριε χωρίς να φέρεις σε πέρας αυτό που σου ανέθεσαν;Και αν επικαλεσθείς ότι πιεζόσουν από τα κόμματα , μόνο για αφελείς είναι αυτή η δικαιολογία αφού η αρχική ημερομηνία των εκλογών ήταν η 19 η Φεβρουαρίου και μετατίθετο συνεχώς γιατί τα ...απανωτά υπουργικά συμβούλια δεν προλάβαιναν να καταρτίσουν το νόμο γι ατην ανακεφαλαιοποίηση. Υ.Γ. Για να μην τον αδικώ έχει και μια επιτυχία. Πέτυχε να κουρευτούν τα ομόλογα των φυσικών προσώπων που όπως έλεγε αυτός και ο Βενιζέλος θα επιβραβευθούν για την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και πληρώθηκε εκείνο των κερδοσκόπων που έλεγαν ότι θα τους κάνουν κορνίζα τους τίτλους. Η προσωποποίηση του τζάμπα μάγκα και του ...πετυχημένου τεχνοκράτη. Αλήθεια τη θέση στο Πανεπιστήμιο την κρατά ακόμα έστω και με ...αναστολή;
  Ρουμπινί
  απάντηση43
   
   
  Aν οι ξένοι θέλουν τα λεφτά τους, | 28/05/2012 22:20
  Όποια κυβέρνηση και να βγει σημασία δεν θα έχει, αν θέλουν τα λεφτά τους, να βάλουν ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ παντού να ελέγχουν! Μια και ένα είναι σίγουρο! ΝΔ - ως τώρα μας κατάκλεψε αυτό με αποδείξεις! ΠΑΣΟΚ = ως τώρα μας κατάκλεψες, αυτό με αποδείξεις, ΣΥΡΙΖΑ = δεν δοκιμάστηκε ακόμα, αλλά μάλλον στο ίδιο κλίμα, οι υπόλοιποι δεν μετράνε για πολλά! Αποτέλεσμα όποια κυβέρνηση και να βγει θα κατακλέβει τον κοσμάκι, μόνη διέξοδος να αλλάξει το κράτος και να γίνει από ΑΣΚΕΡ σε κράτος! Αυτό μόνο με Ευρωπαιους Επιτρόπους!
  ΜΠΟΥΛΟΥΚ ΑΣΚΕΡ
  απάντηση92
   
   
  Λογικό! | 28/05/2012 22:16
  Αν κι εγώ τσέπωνα τα εκατομμύρια και εκατομμύρια από μισθους, από πεσκέσια, από δωράκια, από από από ε μάλλον κι εγώ θα έγραφα ότι γράφετε! Ίσως κι εγώ είμαι μάγκας γιατί δεν τα έφαγα! Αλλά προς το παρών, θα σας τα τρίβω στη μούρη! Αντί για τίτλο "Η απόρρητη έκθεση" να βάλετε "Οι απόρρητες ΜΙΖΕΣ" και "Οι πολλές πολλές χιλιάδες ΑΚΗΔΩΝ" - Αει σιχτίρ please!
  Αει σιχτίρ please, λαμόγια
  απάντηση20
   
   
  Πότε θα έχουμε νέα; | 28/05/2012 20:00
  Αυτό το άρθρο το διαβάσαμε, μπορείτε να το αλλάξετε, ή θα μείνει εδώ μέχρι τις 17;;;
  Nicola Russo
  απάντηση31
   
   
  άλλα λέμε άλλα εννοούμε, πχ ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε | 28/05/2012 19:00
  Επειδή εμείς λέμε ψέματα και μιλάμε και αλληγορικά, άλλα λέμε άλλα εννοούμε, πχ ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε ότι και όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες, άλλα λένε άλλα εννοούν. Επειδή για διάφορους και παρόμοιους λόγους δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό μας και παραδειγματιζόμαστε από αυτό που εμείς είμαστε δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε και στους άλλους. Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια και κοκκορίζουμε όταν οι άλλοι βάζουν τα δεκαδικά, χιλιοστά, υποδιαστολές για την Νέα Δραχμή. Οι πολιτικοί μπορούν και να μπλοφάρουν και να υπόσχονται, να ξεγελούν τον λαό για τα ψηφαλάκια, άλλοι όμως, βιομήχανοι λεφτάδες, τράπεζες κλπ πληρώνουν αδρά στους διάφορους οργανισμούς για το θέμα δραχμής και να προστατευτούν αλλά εμείς νομίζουμε ότι μπλοφάρουν, είναι δυνατόν να πετάνε τα λεφτά τους έτσι για πλάκα αυτοί που είναι αιώνες μπροστά και μάλιστα προσκυνάν το χρήμα???
  ch ak
  απάντηση11
   
   
  Πολύ απόρρητη! | 28/05/2012 18:54
  Ποιον κοροϊδεύεται ρε;
  Johnathan Paias
  απάντηση11
   
   
  αυτοι ειμαστε... | 28/05/2012 18:02
  μονο σε μια υποαναπτυκτη χωρα συνδικαλοκομμματόσκυλων, αριστεροαεριτζήδων
  djorj
  απάντηση21
   
   
  Logiki | 28/05/2012 16:06
  Γιατί να κλείσουν υπηρεσίες ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι σε δέκο με τρελούς μισθούς. Τι είναι αυτά που λέτε. Δεν κατάλαβα φταίνε οι υπηρεσίες και όχι οι ΔΕΚΟ? Ούτε οι ρεμούλες που έκαναν οι μηχανικοί με υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων που χρέωσαν την χώρα πολλά δις ευρώ? Για ξυπνήστε λίγο.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση174
   
   
  OI KOINΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ. | 28/05/2012 15:11
  ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ,ΔΕΝ "ΠΙΑΝΕΙ " ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤ. 2011, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΟΒΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΦΟΒΟ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ..
  προχωραμε ολοι μαζι, με ελπιδα
  απάντηση2232
   
   
   
  Επιθανατιος ρογχος | 28/05/2012 15:00
  Οσο και να ελπιζουμε για θαυματα, απο μηχανης θεους και μανα εξ ουρανου ενα ειναι βεβαιο, ο θορυβος που ακουγεται δεν ειναι τιποτα αλλο απο τον επιθανατιο ρογχο......... Στην ευρωπη εδω και καιρο προετοιμαζονται για το αναμενομενο, εμεις γιατι οχι; Τωρα πλεον ειναι αργα, το φθινοπωρο η τελετη!
  Ερμιονη Δ.
  απάντηση257
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον κύριο Παπαδήμο | 28/05/2012 14:18
  Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον κύριο Παπαδήμο http://sanejoker.blogspot.com/2012/05/blog-post_1775.html
  Γελωτοποιός
  απάντηση44
   
   
  Προδοτες | 28/05/2012 14:07
  Τωρα φοβηθηκαμε ....!!!! μειοδοτες , προδοτες , δωσιλογοι, υπαλληλοι της Goldmann sachs . Να χαθειτε απο δω..... Πως το λενε ρε , δεν θελουμε να μας σωσετε !
  Armageddon
  απάντηση2127
   
   
   
  καταντια | 28/05/2012 12:48
  το θεωρω καταντια να μιλαμε για τον κ.τσιπρα σαν ενα μελλοντικοπρωθυπουργο..Ας αφησουμε Ελληνες κατα μερος το δικαιολογημενο θυμο μας και ας ψηφησουμε με γνωμονα το μελλον της πατριδας μας και των παιδιων μας .Τα 4 παιδια μου με πτυχια μεταπτυχιακα και ξενες γλωσσες ειναι ΑΝΕΡΓΑ .Βλεπετε αυτα στο πανεπιστημιο δεν εμπλεξα ν με κομματα για να περνουν μαθηματα χωρις να δινουν εξετασεις......Ας μην αφησουμε τις τυχες μας στα χερια φελλων ......
  πηνελοπη
  απάντηση4422
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  μας λετε λοιπον | 28/05/2012 11:29
  οτι φτασαμε μετα απο 2 χρονια εφαρμογης των μνημονιων που εσωσαν τη χωρα να λεμε οτι δεν εχουμε να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις και οτι πρεπει να συνεχισθει αυτη η πολιτικη? Οτι πρεπει να συνεχισουν να οριζουν τις τυχες μας αυτοι που μας εφεραν ως εδω για να αποτελειωσουν μαζι με το εργο τους και οτι εχει απομεινει ? Για να καταλαβω δηλαδη τα τελευταια 35 χρονια αλλοι μας κυβερνουσαν,αλλοι ευθυνονται για την ολυμπιαδα που κοστισε 4 φορες περισσοτερο απο τις ολυμπιαδες που διοργανωσαν αλλες χωρες,αλλοι επαιρναν τις μιζες απο τη ζημενς ,απο τα υποβρυχια που εγερναν, αλλοι ευθυνονται για το παραλυτο δημοσιο ,για την ατελειωτη γραφειοκρατια ,για την ερημωση της ελληνικης επαρχιας . Αλλοι εφταιγαν λοιπον και τωρα πρεπει να ερθουν οι σωτηρες βενιζελος ,σαμαρας , παπαδημος ,δντ να μας σωσουν .Εμπρος λοιπον ολοι μαζι παρεα με τις αγορες σας ελατε να μας σωσετε ,να καταφερουμε να διωξουμε τον τσιπρα και την κανελλη που τοσα χρονια μας καταδυναστευουν.
  γιωργος αντωνιου
  απάντηση3620
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ο τσίπρας | 28/05/2012 09:30
  φταίει. αυτός και οι εβραιομασόνοι που μας παίρνουν τις δουλειές. αν με ρωτήσετε να σας πω γιατί, δε ξέρω να σας πω γιατί έφτιαχνα παρθενώνες όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια.. ποιος είμαι; ο έλληνας που έχεις συνηθίσει
  Ελλαδάρα ολέ
  απάντηση1425
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ετοιμαστείτε ... | 28/05/2012 09:19
  Τόσους κατευθυνόμενους απροκάλυπτα δημοσιογράφους εχουμε να δούμε από το 65.... Δε σας φοβόμαστε βρε...Ξερουμε τι θα κάνουμε στις 17 του Ιούνη. όΤι καναμε και στις 6,αλλά τωρα θα είμαστε περισσότεροι. Εκεί στο Βήμα ετοιμαστείτε...να γίνετε αντιπολιτευτική εφημερίδα όπως και τα ομογαλακτό σας Μεγκα...θα πληρωσετε αυτάπου χρωστάτε και μετά να σας δούμε.
  Μπάμπης
  απάντηση2733
   
   
  ανοησιες | 28/05/2012 08:59
  παλι τα ιδια και τα ιδια απο τους καναλαρχες και εφημεριδαρχες να μη φυγει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ απο την εξουσια και χασουν την κουταλα με τα ζουμια. Καλα λεει ο Αλεξης εχετε γινει ενα σωμα μια ψυχη με την εξουσια και τη διαφθαορα θα κανετε τα παντα να μη χασετε την καρεκλα Tρεις μερες το εχετε πρωτοσελιδο να τσιμπησουν τα τρομαγμενα ποντικια
  jokas
  απάντηση2318