Εκλογές 2012
από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Κυβέρνηση συνεργασίας και ευρώ θέλουν οι Ελληνες

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεπαίσθητη πτώση της ΝΔ, νέες απώλειες για το ΠαΣοΚ – το 80% ζητεί παραμονή στην ευρωζώνη ενώ μόνο το 13% θέλει επιστροφή στη δραχμή – Ανήσυχοι για το μέλλον οι πολίτες
Κυβέρνηση συνεργασίας και ευρώ θέλουν οι Ελληνες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μια κοινωνία φοβισμένη και ανήσυχη, η οποία απαιτεί από τα κόμματα να συνεργαστούν πάση θυσία, με στόχο την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, εμφανίζει η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Το μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται, όπως αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα και εν όψει της τελευταίας και πλέον κρίσιμης φάσης των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προσφέρει στα κομματικά επιτελεία κάποια χρήσιμα στοιχεία προς αξιολόγηση και προσδιορισμό της πολιτικής τους στάσης. Εκτός δε συγκλονιστικού απροόπτου, προδιαγράφει τις εξελίξεις έπειτα από μια δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, η οποία δεν φαίνεται πως θα δώσει διαφορετική εικόνα, αλλά μάλλον θα αναγκάσει τις πολιτικές ηγεσίες να αναπροσαρμόσουν τη στάση τους και τις προτεραιότητές τους για την επόμενη μέρα.

Ξεκάθαρο στην έρευνα είναι το σκεπτικό που κυριάρχησε στην ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής. Λαμβάνοντας υπόψη και πολλά από όσα ακολούθησαν, κεντρικό στοιχείο είναι η απαίτηση των πολιτών από τα κόμματα να συνεργαστούν και να αλλάξουν τους όρους του μνημονίου, σε προφανή και αναμενόμενο συνδυασμό με τη διάθεση να τερματιστεί το δίπολο ΠαΣοΚ - ΝΔ που κυριάρχησε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά τους δύο κυρίαρχους σχηματισμούς της Μεταπολίτευσης, η λογική της τιμωρητικής ψήφου συνδυάζεται με την απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας των ψηφοφόρων τους για ανασυγκρότηση, αναπροσαρμογή και κατανόηση των απαιτήσεων της εποχής, ενώ το θέμα της ηγεσίας φαίνεται πως αποτελεί υψηλότερη προτεραιότητα για τη ΝΔ και λιγότερο για το ΠαΣοΚ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι διαθέσεις και τα μηνύματα των πολιτών επαναβεβαιώνονται στην πρόθεση ψήφου όπως αυτή καταγράφεται μετά την κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, σε περίπτωση που προκηρυχθούν νέες εκλογές.
Η εικόνα που διαμορφώνεται, και με δεδομένα όσα έχουν ακουστεί από την 6η Μαΐου και έπειτα
(η έρευνα διενεργήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης), δεν ανατρέπει τις τάσεις• αντιθέτως, ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμφανίζει πλέον πρώτο κόμμα, ενώ δίνει ανεπαίσθητη πτώση στη ΝΔ, με το ΠαΣοΚ να παραμένει στην τρίτη θέση, με νέες απώλειες.


Κατόπιν αυτών και εν όψει όσων ακολουθήσουν, πρώτο μέλημα των πολιτών βάσει των στοιχείων της έρευνας είναι η εμπέδωση από την πολιτική τάξη της χώρας του μηνύματος της κάλπης, που όσο και αν κάθε κόμμα εξακολουθεί να το ερμηνεύει κατά το δοκούν, δείχνει προς μία και μοναδική κατεύθυνση: συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων με στόχο τη διαπραγμάτευση για αλλαγή πολιτικής και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Κυρίαρχη δε «αξίωση» των πολιτών που εμφανίζεται στην έρευνα είναι η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία, αν και τελευταία σε ισχύ κοινοβουλευτική δύναμη, είναι πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών ως σχηματισμός που θα αποτελέσει μέρος μιας πολιτικής συνεργασίας.

Η βασική προτεραιότητα που διαμορφώνεται και παίρνει χαρακτηριστικά αγωνίας για την επόμενη μέρα αφορά τη θέση και τον προσανατολισμό της Ελλάδας στο διάστημα που θα ακολουθήσει. Στο πεδίο αυτό, οι εραστές της δραχμής περιορίζονται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% - αν και οι περισσότεροι εξ αυτών εντοπίζονται, κατά τα αναμενόμενα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σε μικρότερο βαθμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά ταύτα, η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει σε ποσοστό που πλησιάζει το 80% πως η νέα κυβέρνηση (συνεργασίας) θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Ενα στοιχείο πάντως που αξίζει να σημειωθεί, αν και δεν προξενεί έκπληξη, είναι ότι τα μοναδικά κόμματα των οποίων οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 100% πως επιθυμούν την παραμονή της χώρας στη νομισματική ένωση είναι η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα ως προς την ψήφο και τις αξιολογήσεις των πολιτών προκύπτουν από τα στοιχεία που αφορούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, αλλά με παραμονή της χώρας στο ενιαίο νόμισμα. Οι περισσότεροι απαντούν ότι η πρόταση αυτή δεν είναι ρεαλιστική.

Την ίδια στιγμή και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων και των αποτελεσμάτων κυρίαρχος παίκτης (έστω και σε μια διαλυμένη πολιτική σκακιέρα), το μήνυμα των πολιτών για ανασυγκρότηση των παραδοσιακών παρατάξεων της Μεταπολίτευσης είναι ξεκάθαρο. Προκύπτει δε ότι κύριο ζητούμενο αυτής της διαδικασίας δεν είναι η επανάκτηση της εξουσίας ή η σύνδεση με την κομματική βάση για την οποία εξακολουθούν να μιλούν οι ηγεσίες στη λεωφόρο Συγγρού και στην οδό Ιπποκράτους. Αντιθέτως, οι πολίτες ζητούν από τα πρώην μεγάλα κόμματα κατά κύριο λόγο να κατανοήσουν τα προβλήματα και τις απαιτήσεις της εποχής και εν συνεχεία να υιοθετήσουν ένα νέο πολιτικό ήθος.

Παράλληλα, ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι η διαφαινόμενη ανάγκη ενιαίας πολιτικής και κοινοβουλευτικής έκφρασης ενός φιλελεύθερου μετώπου, από τα κόμματα της κυρίας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου και του κ. Τζήμερου.

Κατόπιν όλων αυτών και καθώς πληθαίνουν οι συζητήσεις για τον μετασχηματισμό του ελληνικού πολιτικοκοινωνικού συστήματος σε μία, δύο ή και περισσότερες φάσεις, αξιοσημείωτες είναι οι τάσεις που αποτυπώνονται από τον αυτοπροσδιορισμό των πολιτών στο πολιτικό φάσμα. Με βάση τα σχετικά στοιχεία της έρευνας, στον χώρο του πολιτικού Κέντρου εμφανίζεται ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30%, με ισομερείς διακυμάνσεις προς την Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά.Ταυτότητα της έρευνας
Επωνυμία εταιρείας: Κάπα Research AE.
Επωνυμία / Ονομα εντολέα: «Το Βήμα της Κυριακής»
Σκοπός δημοσκόπησης: Ερευνα κοινής γνώμης για την αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάσει της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ.
Μέγεθος δείγματος / Γεωγραφική κάλυψη: 1.007 άτομα, πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: 9 και 10 Μαΐου 2012.
Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του 2012.
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 3,09% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Εκλογές 2012 περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (115)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αισχος... | 15/05/2012 21:27
  Αισχος ανεύθυνοι, αίσχος...
  North
  απάντηση00
   
   
  τζαμπατζηδες οι μαίμου ευρωπαίοι | 15/05/2012 03:01
  Aρα θελουν free lunch μετα το the party is over . πανω σε αυτη την ανευθυνη συμπεριφορα χτιζουν δημοτικοτητα ολοι οι ανευθυνοι πολιτικοι και φθασαμε στο σημειο να μας κυβερναν οι χαίκαληδες και τσιπροκαμμενοι ! εαν οι πολιτικοι ειχαν αναλαβει το πολιτικο κοστος να εξηγησουν ποιες ειναι οι εναλλακτικες και τι συνεπαγεται η καθε μια θα υπήρχε καλυτερη αξιολιγηση των προοπτικων απο το λαο . με εξαιρεση το δυσκολο εγχειρημα του δημοψηφισματος που θα ειχε ξεκαυαρισει το τοπιο και ο καθενας θα επαιρνε τις ευθυνες τους ολοι αποδειχθηκαν ανικανοι και μικροι σε ιστορικο χρονο και οι τσιπροκαμενοι αθλιοι λαίκιστες .
  vp.f
  απάντηση11
   
   
  Τι μας περιμένει ?!!! | 15/05/2012 00:32
  'Οταν κάποιος δεν θέλει κανείς να κυβερνήσει αυτό σημαίνει ότι είτε δεν μπορεί είτε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Συνεπώς ούτε ο ΣαμαρΒένος Κούβελος μπορεί, ούτε ο Τσιπρας μπορεί. Και δεν μπορεί είτε γιατί είναι λίγος (κι οχι μόνο κοινοβουλευτικά) είτε γιατί γνωρίζει ότι θα αποτύχει. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
  Εκστασιασμένος με τον ΓΑΠ (ρομαντικός γαρ)
  απάντηση11
   
   
  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ! | 14/05/2012 23:00
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ/ΚΑΜΜΕΝΟ! ΟΙ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μ-Ο-ΝΟ-Ι ΤΟΥΣ!!! ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ,ΤΟΥΣ...ΜΑΟΙΣΤΕΣ Ή ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;;; ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ κ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!
  Stavros
  απάντηση11
   
   
  Οι Ελληνες θελουν προοπτικη | 14/05/2012 20:07
  Οι Ελληνες θελουν προοπτικη. Οσο δεν υπαρχει προοπτικη τα κομματα θα εμφανιζονται και θα εξαφανιζονται. Ας διαχειριστουν την πολιτικη ασταθεια αυτοι που σχεδιασαν τα μνημονια. Πολυ λιγο εξαρταται απο το τι γινεται στην Ελλαδα η θετικη ή όχι εκβαση αυτής της ιστορίας. Η Ελλαδα εχει παραδωσει με την ενταξη στην ΕΕ και την ευρωζωνη τα κλειδια της. Λιγα πραγματα μπορει να κανει μονη της γιατι πλεον το δικο της αιμα ρεει στην Ευρωπη και της Ευρωπης στην Ελλαδα. Ο διαχωρισμος θα επιφερει ακατασχετη αιμοραγια και στους δυο.
  AZ
  απάντηση84
   
   
  pisw exei h axlada thn oura | 14/05/2012 19:57
  "ανωμαλιαρικα" πατριωτάκια Θέλετε συνεργασία, και φέρνετε πρώτο κόμμα το κόμμα που δεν συνεργάζεται.......
  dk
  απάντηση1111
   
   
   
  δεν παιζεστε! | 14/05/2012 18:56
  για ολους εσας που εχετε φαγωθει με τον τσιπρα.. η' εχετε λεφτα και φοβαστε οτι θα τα χασετε (λογικο αλλα ποθεν εσχες? ελπιζω να ρωτανε οι υπολοιποι αναγνωστες) η' εχετε αισθημα κατωτεροτητας σε σχεση με τους πλουσιους ευρωπαιους (οποτε και ειστε σηκω σηκω κατσε κατσε) η' ειστε απλα κομματικα πιονια διαλεχτε
  παρατηρητης
  απάντηση825
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δανεικά | 14/05/2012 18:51
  Δεν καταλαβαίνω ποιός είναι αυτός που ανάγκασε την Ελλάδα να πάρει τόσα δανεικά και να τα ξοδέψει. Να ήταν οι Γερμανοί, οι Γάλοι, οι Ισπανοί; Ποιοί είναι αυτοί που μας χώσανε τα δανεικά στο λαιμό και μας απειλήσανε να τα φάμε; Μήπως είμασταν μόνοι μας που τα ζητήσαμε; και τώρα ζητάμε κι άλλα δανεικά απο τους Γερμανούς και τους βρίζουμε γιατί επεμβαίνουν στο κράτος μας; Ας μην ζητάγαμε δανεικά για να μην έχουμε κανέναν στο κεφάλι μας. Αλλά όταν βγαίναμε στο δρόμο να ζητήσουμε αυξήσεις ήταν άλλο τότε. Πώς είναι δεινατόν ένας δημόσιος υπάλληλος να πληρώνεται όσο ένας μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ και κλαίγεται κιόλας; Η ο δηκηγόρος να πληρώνεται για το ταμείο του χωρίς να δουλείει. Η ο βουλευτής να παίρνει σύνταξη δια βίου. Γιατί δηλαδή τι μας κάνανε όλοι αυτοί; Το χρυσό αυγό; Μας δουλεύουν όλοι μου φαίνεται.
  ο αγανακτισμένος
  απάντηση124
   
   
  Lathos titlos | 14/05/2012 17:44
  Klotsies theloun oi ellines symfona me allo eggyro gallop.
  emigres
  απάντηση288
   
   
  Υπενθύμιση | 14/05/2012 17:28
  Οταν μετά τις επερχόμενες εκλογές συμβεί πραγματική πτώχευση και χρεωκοπία της Ελλάδος με γενικευμένες ταραχές και επακόλουθο στρατιωτικό πραξικόπημα ( φυσικά με την βοήθεια των ΗΠΑ για πολλούς λόγους) με αφορμή κάποιο επεισόδιο στα σύνορα με την Τουρκία, τότε θα δοκιμάσουν οι Τσιπραίοι και λοιποί κουκουέδες γυμναστικές ασκήσεις και διακοπές σε νησιωτικούς παραδείσους. Βέβαια δεν θα μείνουν παραπονεμένοι μερικοί κρετίνοι απο ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ,κλπ. που παίζουν τώρα τις κουμπάρες.
  Κάλχας
  απάντηση2017
   
   
  Απορια αφελους | 14/05/2012 17:25
  Αφου -Οι Ελληνες θελουν τοσο πολυ ...... -Ολα τα δεκανικια ( ο Αλαβανος, τα γκαλοπ,οι αρχηγοι,η Μερκελ) βαζουν πλατη...... -Οι απειλες ειναι πια απροκαλυπτες ..... -Ο Τσιπρας εχει μολις 52 βουλευτες ..... Γιατι δεν κυβερνουν αραγε ? ? ? Οι υπολοιποι προθυμοι και καργα πατριωτες ? Τι τους φταιει ο Τσιπρας ?
  Μακεδονας
  απάντηση2420
   
   
   
  ..ένας Τσίπρας την ημέρα, ...τον Γερμανό τον κάνει πέρα.. | 14/05/2012 17:22
  Διασκεδαστικός ο κ. Τσίπρας με την περιφορά της εντολής και τα άλλα κωμικά, καρικατούρα μεταξύ Χαμάς και Μαύρου Σεπτέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ, κακέπτυπα μιάς άλλης εποχής και μιάς νοοτροπίας που μας έχει αφήσει χρόνους πολλούς. Όμως οι του ΣΥΡΙΖΑ και οι θολωμένοι οπαδοί του, είτε από βλακεία, ή αλαζονεία, ή μικροκομματική ιδοτέλεια επιτελούν έργο εθνικό αυτή τη στιγμή. Κρατάνε το ίσο και το μέτρο απέναντι σε μιά μικρόνοη, ετσιθελική και αντιπραγματιστική επιβολή μέτρων από ένα πολιτικό κατακάθι όπως το CDU-FDP που εκφράζει μόνο το ιμπεριαλιστικό προσωπείο του Γερμανού Ιανού που τα θέλει όλα. Κράτα καλά λοιπόν Τσίπρα αλλά αν θες και εγώ να σε πιστέψω, βάλε αστερίσκο στα πέντε σημεία σας (που έτσι κι'αλλοιώς δεν πολυκαταλαβαίνετε τι ακριβώς είναι και τι λέτε), και βάλτε μπροστά το πιό Ελληνικό, το πιό Εύκολο και το Μόνο που πραγματικά ενδιαφέρει το λαό που έσπευσε να σας ψηφίσει χωρίς να ξέρει τι θέλετε και ποιοί είστε: Ανένδοτο Αγώνα γιά τη Μείωση των Τιμών στην Αγορά, εδώ και τώρα, και αφήστε τα Μνημόνια, τις Συμβάσεις, τις Τράπεζες, και τα άλλα γιά όταν μεγαλώσετε. Αλλοιώς, αύριο θα σας προλάβει σ'αυτό ο Καμμένος, γιατί ρε Αλέξη το ξέρεις και εσύ, ο φουκαράς ο Ελληνικός λαός τελικά τρελλάθηκε και δεν ξέρει τι κάνει...
  assimantos ellinas
  απάντηση236
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  λεφτα | 14/05/2012 17:15
  Δεν ξερω τι.........χορτο καπνιζουμε πλεον στην ελλαδα. Βλεπω πως πολλοι συμπατριωτες,πιστευουν πως ο Αλεχ θα μας σωσει......ζητω που καηκαμε.....εαν κανει αυτα που λεει (δεν πληρωνω αλλα ευρουδακι γουσταρω).........απλα μας πετανε εξω η οπως λενε εδω στην γερμανια οι φιλοι μας θα κλεισει.....η στροφιγγα του χρηματος......ετσι απλα...οσο και να φωναζουμε οτι εχουμε δικαιο, οσο και να.....χτυπιομαστε χρημα.............γιοκ ετσι απλα........αρα το παλευουμε μονοι μας και οπου βγει ...αλλα ευρωπαικο χρημα..........γιοκ
  Σπυρος
  απάντηση256
   
   
  KSEFTILA | 14/05/2012 17:08
  den kseroun pou tous pan ta 4. den exoun kan tin pygmi na stiriksoun tis "politikes" tous apopseis.
  penmani
  απάντηση134
   
   
  DHMOSKOPISH | 14/05/2012 16:39
  SE KAMIA XORA THS GHS KANOYN DIMOSKOPISH META APO 5 HMERES EKLOGON , MONO STH ELLADA SYMBENOYN AYTA. PAR'OLA AYTA MONH LYSH OMOS GIA TO MELLON EINAI H SYNENESH TON MPAKOGIANH TZIMEROY KAI MANOY AN THELOYN NA SOSOYN THN ELLADA POY TO BLEPO POLY DYSKOLO DIOTI HDH EINAI STO GKREMO.
  andreas
  απάντηση137
   
   
  Ξεφτίλα εθνική | 14/05/2012 16:36
  Πρώτα λοιπόν ξεγελάσαμε τους εταίρους - Ευρωπαίους με μαγειρεμένα νούμερα και μπήκαμε στη νομισματική ένωση, και μετά τους απειλούμε πως αν μας πετάξουν έξω, θα τους παρασύρουμε μαζί στον γκρεμό. Κατά τ΄άλλα κόπτεται ο Έλληνας για την αξιοπρέπεια του!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση317
   
   
   
  Αρκετά με τον Τσιπρα | 14/05/2012 16:12
  Βαρέθηκα να ανέχομαι ένα ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με 17% να έχει γίνει ο ρυθμιστής του 83% γιατί όλοι οι άλλοι φοβούνται την άνοδο του επειδή χαιδεύει τα αυτιά των πολιτών. Όχι κύριοι κάντε κυβέρνηση εξαντλήστε την τετραετία που ορίζει το σύνταγμα και η επιτυχία σας να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ ξανά κόμμα μονοψήφιο όπως ήταν. Σώστε την Ελλάδα πριν είναι αργά για όλους μας.
  Αγανακτισμένος Πολίτης
  απάντηση3921
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  τερμα με τις φοβερες | 14/05/2012 15:54
  Μπορειτε ορισμενοι να καταλαβαιτε οτι δεν παει αλλο; Τοσα χρονια η πασοκνδ μας κατεστρεψε και τωρα εκτος απο θυμωμενοι, τιμωροι κτλ ειμαστε και πεπεισμενοι οτι οι ανθρωποι αυτοι ειτε δεν θελουν ειτε δεν μπορουν. Σκασιλα μας και μαυρη αν ο συριζα φταιει που δεν βγαινει αλλη μια κυβερνηση λαμογιων (που δεν φταιει μονος του σε καμμια περιπτωση). Επισης εχουμε παθει ανοσια στην προπαγανδα τυπου Μεγκα/Σκαϊ, βλεπουμε τον πανικο τους και γελαμε. Και οχι, ουτε εγω δεν εχω ετοιμη καποια λυση και ουτε ιδιαιτερη εμπιστοσυνη στις ικανοτητες του συριζα. Αλλα οταν το καραβι παει προς το σκοπελο προσπαθω να το σταματησω ή να αλλαξω πορεια και ας μην ξερω και ακριβως προς τα που να το παω. Αυτη η πολιτικη παντως, η καταντια αυτη, το αλλαζονικο υφακι τυπου Σαμαρα ("αν δε με βγαλετε αυτοδυναμια θα ξαναπαμε σε εκλογες"), η κοροϊδια, οι κωλοτουμπες, πρεπει να σταματησουν. Και μετα ας κατσει αυτη η κοινωνια, τα κομματα, οι φορεις να βρουν τις λυσεις για το πως θα γινει να μην ειμαστε αλλο μπανανια της Ευρωπης. Μας λενε προσοχη, θα γινουμε Βενεζουελα, οταν με την πολιτικη τους πανε να μας κανουνε Ουγκαντα. Με τις κραυγες και τις φοβερες παντως θα κανουν πολυ κοσμο στο τελος να τη θελει τη δραχμη.
  αχ ευρωπη
  απάντηση1919
   
   
  Τσίπρα δαγκωτό | 14/05/2012 15:36
  Αυτό που δεν καταλαβαίνετε όλοι εσείς οι δεξιοπασοκικοί ψυχάκηδες είναι ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Είναι η μοναδική ελπίδα διαπραγμάτευσης που έμεινε στη χώρα, ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε τον πλήρη αφανισμό μας που έχει ήδη υπογραφεί με το μνημόνιο. Τσίπρα δαγκωτό και στις επόμενες εκλογές και αφήστε τις ανοησίες για επιστροφή στη δραχμή και τα υπόλοιπα!!!
  ζακυνθινός
  απάντηση2031