Εκλογές 2012
από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 

Δ. Στρατούλης: εγγυόμαστε τις καταθέσεις - θα τις χρησιμοποιήσουμε για ανάπτυξη

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν
 Δ. Στρατούλης: εγγυόμαστε τις καταθέσεις - θα τις χρησιμοποιήσουμε για ανάπτυξη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Στρατούλη, στην εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου:


Με το μνημόνιο τι θα κάνετε: 


<<Όταν πούμε όχι στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν όχι στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε προεκλογικά στο λαό τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα. Είπαμε ότι θα διακόψουμε ή θα αναστείλουμε την πληρωμή των χρεών προς τους πιστωτές και θα επαναδιαπραγματευτούμε μαζί τους για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Με αυτόν τον τρόπο, δίνοντας προτεραιότητα στο να έχουμε χρήματα για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές και όχι για πιστωτές και τοκογλύφους, θα έχουμε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Μόνο αν σκεφτεί κάποιος τους τόκους, που είναι 16 δις ευρώ και τα χρεολύσια που είναι 28 δις, μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε>>.

Θα «βαρέσουμε κανόνι» μέσα στο ευρώ;


<<Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δις στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν >>.

Τα 200 δις που θα δώσουμε στις τράπεζες είναι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο και το PSI. Αφού είπατε ότι δεν θα το εφαρμόσετε.

<<Σας είπα, αυτά εμείς θα τα καταγγείλουμε>>.

Τεχνικά και οικονομικά, αν πείτε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, τη διαδικασία με τις τράπεζες πώς θα τη στήσετε; Αν βγούμε από το μνημόνιο, οι τράπεζες θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια.

<<Δεν θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια. Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δις σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών>>.

Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών.

<<Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας>>.

Θα δεσμεύσετε τις καταθέσεις;

<<Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών>>.

Και πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;


<<Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
Βεβαίως, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, κούρεμα χρεών και επενδύσεις
>>.

Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;

<<Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα>>.

Εννοείτε τα χρήματα των καταθέσεων , τα δικά μας χρήματα.

<<Γιατί αυτά δεν δίνουν οι τράπεζες με δάνεια;>>

Οι τράπεζες κινούνται με συγκεκριμένους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας


<<Με τους ίδιους δείχτες επάρκειας θα κινηθεί και η Αριστερή κυβέρνηση. Για να κινηθεί η οικονομία θέλει τέσσερις προϋποθέσεις:
Πρώτον, χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων
Δεύτερον, αποκατάσταση μισθών, ώστε να έχουν αγοραστική δύναμη για να μπορούν να αγοράζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για να κινείται και η οικονομία
Τρίτον, να διαγραφούν η να κουρευτούν τα δάνεια προς τις τράπεζες ανάλογα με το πόσο μειώθηκαν τα εισοδήματα τους για να έχουν αγοραστική δύναμη πάλι, για να κινείται η οικονομία
Και το τέταρτον, είναι να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας μας.
Αυτά τα τέσσερα μέτρα έχουμε εμείς υπόψη μας κι, εφόσον, οι τράπεζες λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο θέλουμε να λειτουργήσουν με αναπτυξιακό κοινωνικό χαρακτήρα για να στηρίξουν αυτές τις αναπτυξιακές πολιτικές
>>.

Για το χαράτσι της ΔΕΗ τι θα κάνετε


<<Τα χαράτσια θα ακυρωθούν. Το έχουμε πει από την αρχή. Ήταν παράνομα κι αντισυνταγματικά>>

Αφού είναι αντισυνταγματικά θα μας επιστραφούν τα χρήματα

<< Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως>>.

Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό κυβέρνησης


<<Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. ΄Έχουν υπογράψει τα μνημόνια. Έχουν δεσμευτεί με επιστολή τους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προς την τρόικα ότι θα τηρήσουν,επακριβώς, αυτές τις δεσμεύσεις. Τέτοια περίπτωση συνεργασίας δεν υπάρχει κι εμείς θα πορευτούμε όπως είπαμε προεκλογικά>>

Το ΠΑΣΟΚ λέει, ευθέως, να κάνουμε πρωθυπουργό ένα άνθρωπο ο οποίος να συμβολίζει την αντιμνημονιακή διάθεση του κόσμου και να πάμε με κυβέρνηση Αριστεράς χωρίς δική μας συμμετοχή να επαναδιαπραγματευτούν ως Ελλάδα το μνημόνιο. Είναι τίμια πολιτική θέση.


<<Όχι δεν είναι πολιτική θέση Καταρχήν να συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι Κεντρικές Επιτροπές, να κάνουν αυτοκριτική για τα μνημόνια που υπέγραψαν, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους προς την τρόικα. Αν δεν το κάνουν αυτό δεν καταλαβαίνετε ότι φαντάζει πολύ υποκριτικό και επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να φορτώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να σχηματιστεί Αριστερή κυβέρνηση. Θέλουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Αυτό υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό κι αυτό θα επιδιώξουμε.

Θα προσπαθήσουμε και τις τρεις μέρες, Θα δούμε όχι μόνο όλα τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και τα άλλα κόμματα, θα δούμε και κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα κι επιστημονικούς φορείς, γιατί θέλουμε η Αριστερή κυβέρνηση να έχει στήριξη από το λαό. Θα θέσουμε και το θέμα της απλής αναλογικής γιατί δεν μπορεί ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, να έχει κάτω από 20% και να παίρνει 50 έδρες πριμ. Κι αν δεν μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα επιστρέψουμε την εντολή για να πάει στο τρίτο κόμμα. Κι αν δεν καταφέρει και το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, με τη διερευνητική εντολή, δεν καταφέρει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση με συνεννόηση, δεν ξέρω ποιόν ,πάμε σε εκλογές, χωρίς δική μας ευθύνη και χωρίς να τις ζητάμε θα απευθύνουμε μήνυμα κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς να κατεβάσουμε κοινό ψηφοδέλτιο, πήραμε 35% όλοι μαζί πρόκειται ιστορικά υψηλό ποσοστό για την Αριστερά, ώστε το πρώτο βήμα που κάναμε να έρθουμε δεύτερη δύναμη με νίκη της όλης Αριστεράς στις εκλογές να κάνουμε πράξη την Αριστερή κυβέρνηση
>>.Εκλογές 2012 περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (318)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Απιστευτο τουπε | 13/05/2012 01:06
  ..εχει ο κατσαπλιας κομμουνιστης...Οπως θα λεγαν
  harrysmatical
  απάντηση30
   
   
  Δεν ξέρουμε γιατί τον ψηφίζουμε | 12/05/2012 08:05
  Η πλειοψηφία του κόσμου που ψήφισε Τσίπρα, για να μας βγάλει υποτίθεται απο το οικονομικό τέλμα, δεν έχει ιδέα για το προγραμμά του, παρά μόνο οτι θα μας βγάλει απο το μνημόνιο, λες και όλο το πρόβλημα μας είναι το μνημόνιο και οχι οτι η χώρα δεν παράγει τίποτα, επικρατεί πλήρης ανομία και χαλαμε περισσότερα απ'οσα βγάζουμε. Το πρόγραμμά του βασίζετε σε υποθετικές μπλόφες και εκβιασμούς στους Γερμανούς, που πιθανότατα δεν θα πιάσουν, και θα μας πούν αντίο απο την ΕΕ.
  Γ.Δ.
  απάντηση90
   
   
  καταθέσεις | 10/05/2012 17:45
  «Προσοχή! Προσοχή! Μην κάνει κυβέρνηση η Αριστερά και μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα έχουν τάξει στη Μέρκελ...».
  mpampis
  απάντηση221
   
   
  Γειά σας έλληνες κορόϊδα... | 10/05/2012 11:33
  Με τις πολιτικές επιλογές του λαού το μόνο σχόλιο το οποίο αξίζει να γράψω είναι το ακόλουθο: 1. Μετέφερα το σύνολο σχεδόν των καταθέσεών μου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 2. Γειά σας έλληνες κορόίδα... Σύριζα θέλετε, Σύριζα ψηφίζετε, Σύριζα αξίζετε, Σύριζα θα έχετε.
  'Ελληνας μη κορόϊδο
  απάντηση233
   
   
   
  'Ολοι σας τα έχετε βάλει με το κ Στρατούλη. | 10/05/2012 03:12
  'Ενα ευχαριστώ δεν είδα απο κανέναν,που μας άνοιξε τα μάτια το τί εστί ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μεγιστοτεράστιο "οικονομολόγο" που μας αφύπνησε ώστε να προλάβουμε την αποκάλυψη που μας ετοίμαζαν, αν τους βγάζαμε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Σοφοί οι οι προγονοί μας όταν έλεγαν: "Ουδέν κακόν αμιγές καλού". Thank you! Mr Stratoulis. Η ηλιθιοτητά σας, μας κάνει πιό σοφούς. Περιμένει κανένας άλλος Αϊνσταϊν στο διάδρομο να νας μας ανοίξει τα μάτια;; Να περάσει μέσα αμέσως, ο χρόνος μέχρι τι επόμενες εκλογές κάθε μέρα και μικραίνει.ΝΕΧΤ GENIUS PLEASE.
  Νίτσε
  απάντηση323
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ | 10/05/2012 00:43
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΑΛΛΙΟΙΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ, ΧΑΙΔΕΥΕΙ Τ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ ( θα σας κανουμε γεφυρια , κι ας μην εχετε ποταμια, γιατι θα σας κανουμε και ποταμια αν δεν εχετε) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕ 3% ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΑΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 16 % ΕΤΣΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΑ . ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΗΨΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ? ΑΠΛΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟ 1933 ? ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 33% ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΨΗΦ0ΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ) Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΕΙΧΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΕΤΟΥΤΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ? ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ? ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΠΙΟ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩς ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ
  PUF
  απάντηση221
   
   
  Δείξτε κι άλλο ΣΥΡΙΖΑ | 09/05/2012 21:50
  Βγάλτε κι άλλους τους ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση. Ήταν κι άλλος (οικονομολόγος) του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα πρότεινε σε συνέντευξη να εξετάσουμε το αν θα πρέπει να ξεπληρώσουμε ομόλογα του δημοσίου που κατέχουν η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες (τα οποία είχαν αγοραστεί στο πλαίσιο της στήριξης της Ελλάδας) και τα οποία λήγουν το Μάιο. Αν γινόταν αυτό (μονομερής άρνηση πληρωμής ομολόγου) θα ισοδύναμούσε με άμεση κλοπή από τους προϋπολογισμούς των 17 χωρών της Ευρωζώνης, δεδομένου ότι τα έσοδα των κεντρικών τραπεζων επιστρέφουν (μέσω της διανομής κερδών) ως έσοδα στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Μετά από όλες αυτές τις αρλούμπες που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ (ίσως όμως είναι και αναμενόμενο, δεδομένου ότι και σαν κόμμα είναι αχταρμάς περιλαμβάνοντας ακόμα και ομάδες σταλινικών αντιευρωπαϊστών), διαφωτίζεται επιτέλους η κοινή γνώμη (για πρώτη φορά!) σε σχέση με το ποιές είναι πραγματικά οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
  Υπέρ εκσυγχρονισμού
  απάντηση240
   
   
  Ξεβρακώνεται ο ΤΣΥΡΙΖΑ; | 09/05/2012 19:45
  Άλλη μια δήλωση σαν του συνδικαλιστή Στρατούλη και Αλέξη δικέ μου δεν θα μπεις ούτε στη Βουλή. Τώρα αποκαλύπτεται η βλακεία που κουβαλά αυτό το κόμμα - μόρφωμα με τις συνιστώσες. Αλέξη οι εποχές του μαυρογυαλούρου που έχει για όλα λύσεις και μπορεί να δίνει στους πάντες και τα πάντα, τελείωσαν. Όλα κατακτώνται με κόπο, θυσίες και αγώνες. Όχι αγώνες για την τσέπη όπως έκαναν τόσα χρόνια συνδιλικαλιστές απ' αυτούς που εκτρέφεις στο κόμμα σου. Αλέξη αγόρι μου ξεκαβάλησε και απέδειξε ότι είσαι σοβαρός. Που θες να δεις και τον Ολάντ τρομάρα σου. Ουστ λαϊκιστή της πεντάρας.
  όχι άλλος λαϊκισμός
  απάντηση4410
   
   
  Και ο Μουσολίνι κάπως έτσι κρατούσε τα χέρια του όταν απευθυνότανε στους Ιταλούς . | 09/05/2012 17:25
  Το τι εννοούσατε κύριε Στρατούλη το εμπεδώσαμε , και πριν και σήμερα έτσι λειτουργεί το σύστημα , η τράπεζες δίνουνε ένα μικρό ποσοστό % στους καταθέτες και οι ίδιες εισπράττουνε τριπλάσια από τα χρήματα μας , δεν είναι κάτι το καινούργιο , ούτε τον τροχό ανακαλύψατε εσείς εχθές .Άρα εφόσον δεν εννοούσατε την δέσμευση των καταθέσεων μας δεν χρειαζότανε να μπείτε σε λεπτομέρειες , μπορούσατε να πείτε , ότι θα υποχρεώσουμε τις τράπεζες να χρηματοδοτούνε πιο ενεργά της επιχειρήσεις , εσείς όμως με το 16% νομίζετε ότι καταλάβατε και τις υπουργικές καρέκλες και είσαστε καβάλα στο άλογο , λύθηκε η γλώσσα σας και ξεφουρνίσατε την αλήθεια , είπαμε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια , εσύ ούτε το ένα είσαι ούτε το άλλο , άρα είσαι το κάτι άλλο , Χ .
  W.Q
  απάντηση457
   
   
   
  ...Ποιές καταθέσεις; | 09/05/2012 15:48
  Αναρωτιέμαι πού ακριβώς θα τις βρει ο Στρατούλης τις καταθέσεις για να τις «εγγυηθεί» κιόλας; Εδώ οι καταθέσεις έκαναν φτερά επί «ρεαλιστών», και θα εμφανιστούν τώρα, επί «μουρλών»;
  τρεχαγυρευόπουλος
  απάντηση575
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ποιο είναι το αποτέλεσμα; | 09/05/2012 15:36
  Υποθέτω πως δεν τον νοιάζει τον κ. Little Army αν και όσοι Έλληνες είχαν κάποιες οικονομίες στις ελληνικές τράπεζες τρέχουν σαν τρελοί, με νόμιμους ή παράνομους τρόπους, να τις βγάλουν στο εξωτερικό. Και τι θα μείνει (για να πάει στην ανάπτυξη ή όπου αλλού οραματίζεται ο κ. Τσίπρας); Οι μικροοικονομίες του φουκαρά για τα γεράματα, τα φροντιστήρια των παιδιών του, μήπως του τύχει κάτι...
  Δημήτρης Μ.
  απάντηση201
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  pros kasara mikro | 09/05/2012 15:36
  στρατουλη θελουμε να ερθεις μεταφραφη στη Ν.Δ. μπας και γλιτοσουμε απο τον αντωνη (ειναι σαν και σενα ,κιαυτος33 18 ειμαστε πρωτοι παντος)
  makakas
  απάντηση73
   
   
  Διδακτορικό παντείου... | 09/05/2012 15:18
  Θυμάστε τον Ροι Κον, τον κολλητό του Μακάρθυ? τα ίδια θα πάθει ο στρατούλης..σίγουρα..στον οτε με διδακτορικό..μας δουλεύετε?
  χριστοδουλος
  απάντηση182
   
   
  r.o.t | 09/05/2012 15:11
  diladei ti pisteuate mexri tora?oti oi trapezes dinane daneia apo to sentouki tous?eleos diladi tosi agnoia?alla aftin i agnoia ine pou mas eftase os edo..ego pantos tha ithela na do ke o tsiprakos ti tha kanei ke den einai oti kalitero na ton stavronoume prin akoma kuvernisei
  rot
  απάντηση55
   
   
   
  Ο άνθρωπος είναι απλά ραδίκι | 09/05/2012 15:04
  Θα χρυσημοποιησει τις καταθέσεις για να χρηματοδοτήσει ανάπτυξη? Τι λες ρε φωστήρα, καλά που το σκέφτηκες, γιατι οι τράπεζες δε το ξέρανε και είχαν όλα τα λεφτά των καταθέσεων να κάθονται και πλήρωναν και τόκο στους καταθέτες! Μόνο που αστέρι μου, το ξέραν και τις έχουνε δανείσει όλες τις καταθέσεις, σε ιδιώτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις. Γύρω στα 50 δις μάλιστα τα δανείζαν στο Ελληνικό κράτος που τον περασμένο μήνα βαρεσε κανόνι και τους είπε θα σας δώσω μόνο τα μισά και αυτα σε 30 χρόνια! Οπότε τώρα χρειαζόμαστε 30 δις ακόμα δανεια απο την Ευρώπη για να μην κλείσουν οι τράπεζες και χάσει ο κοσμακης τις καταθέσεις του! Αυτές που εσύ θες να πάρεις φωστήρα! Μπορει βέβαια ο τύπος να έχει βρει τροπο να δανείσει 2 φόρες τα ίδια λεφτα ταυτόχρονα! Αν είναι έτσι και έχει βρει το κόλπο να τον κάνουμε Γκολντεν Μπόϊ! Αλλά μάλλον περί βλήτου πρόκειται!
  ΘΕΜΙΣ
  απάντηση392
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τέτοια διαστρέβλωση... | 09/05/2012 14:03
  Τέτοια διαστρέβλωση δηλώσεων (προσωπικά, το ύφος του Στρατούλη πάντα μού ήταν αποκρουστικό, αλλά εδώ κρίνεται η συγκεκριμένη δήλωση!) πρώτη φορά βλέπω. Τι είπε ο άνθρωπος; Να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματά μας στις τράπεζες έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Και φυσικά να τιμωρηθούν οι άπληστοι μέτοχοι των τραπεζών που τις οδήγησαν σ' αυτό το κατάντημα, χάνοντας τις τράπεζές τους. Ποιος μπορεί να αντιδρά σ' αυτό; Μόνο οι κλέφτες τραπεζίτες και όσοι δεν κατάλαβαν την πρόταση. Υποθέτω πως όσοι (πολλοί!) αντιδρούν και δημοσιεύουν τόσα σχόλια αρνητικά, απλώς δεν κατάλαβαν...
  S.V.
  απάντηση1543
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ | 09/05/2012 13:42
  Κ.Στρατούλη έξω από το ευρώ είναι η λύση.Αυτό είναι το πρόβλημα του Σύριζα που δεν λέει και μπερδεύεται.Κρατικοποίηση τραπεζών μονομερής διαγραφή του χρέους και πολλή δουλειά για παραγωγηκή ανασυγκρότηση.. Όλα τα άλλα είναι για να χουμε και την πήτα και το σκύλο χορτάτο... ΥΓ Η κρίτική που γίνεται σε αυτό το site στο Σύριζα είναι χυδαία και ραγιάδικη..
  anikos
  απάντηση1355
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  προδότη τσίπρα σου ρχεται | 09/05/2012 13:10
  καντε ολοι copy paste το σχολιο σας στο box επικοινωνιας ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Καντε τους να καταλάβουν οτι οι μασκες πέσανε τοσο με τα παιχνιδάκια που παιζει με την χρεωκοπία και την ατιμωτική εξοδό μας απο την ΕΕ με επιστολές που στελνει ως αυτοκράτορας οσο και με τα κολπάκια με τις τραπεζες και τον φιλο του τον soros
  l.eg
  απάντηση357
   
   
  Το ατύχημα | 09/05/2012 13:03
  Επαναφέρω τη δήλωση του "Γέρου της Δημοκρατίας "...εάν δεν θέλετε να αντλήσετε τη γνώση από το παρελθόν, θα την αντλήσετε αναγκαστικά από μέλλον...". Δεν είναι η πρώτη που χώρα βρίσκεται πριν το ατύχημα...
  Giorgio
  απάντηση251